Šie minkšti ir sultingi vištienos krūtinėlės kotletai patiks visiems, įtiks net sportininkams, nes krūtinėlėje gausu baltymų. Svarbiausia naudokite natūraliai augintą vištienos krūtinėlės filė. Receptu dalinasi „Maistas ant stalo“.
Kepti galite keptuvėje apvoliotus miltuose arba tiesiog šlapiomis rankomis suformuotus orkaitėje. Patariu produktus dvigubinti, nes tikrai norėsite pakartoti. Kotletai orkaitėje bus liesesni.

Vištienos krūtinėlės kotletai
3-4 porcijos
- 500 g vištienos krūtinėlės (arba faršo)
- 1 didelis svogūnas (svogūnai duoda kotletams saldumą, jei nemėgstate saldumo poskonio, dėkite mažesnį svogūną)
- aliejaus kepimui
- 3-4 riekelės batono
- apie 150 g pieno
- druskos
- juodųjų pipirų
Baltas padažas
- 3 šaukštai sviesto (jei norite liesiau dėkite vieną)
- 3 šaukštai miltų
- 350 ml pieno
- 50 g kietojo sūrio (nebūtina)
- druskos
- pipirų
Gaminimas
- Krūtinėlę supjaustykite kvadratėliais. Aštriu peiliu tai padarysite labai greitai.
- Berkite druskos, pipirų. Krūtinėlę sutrinkite rankine elektrine trintuve.
- Supjaustykite ir lengvai pakepinkite svogūną.
- Baltono riekeles sutrupinkite, užpilkite pieno ir sutrinkite šakute.
- Į faršo masę sudėkite kepintus svogūnus, sutrintą batoną ir išminkykite.
- Šlapiomis rankomis suformuokite kotletus, apvoliokite miltuose ir kepkite kol gražiai paruduos.
- Jei laikotės dietos ir norite kuo mažiau riebalų, kotletus suformuokite šlapiuomis rankomis, sudėkite į orkaitę ir kepkite 180 – 200°C temperatūroje 25 min. orkaitės funkcija viršus-apačia, vidurinėje lentynoje.
Baltas padažas
- Į nedidelį puodą sudėkite 3 šaukštus sviesto ir palikite ant nedidelės kaitros kol ištirps.
- Ištirpus sviestui suberkite tris šaukštus miltų, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
- Nustatykite ant vidutinės kaitros ir nuolat maišant pakepinkite miltus.
- Supilkite pieną, išmaišykite. Užvirkite nuolat maišant, tada sumažinkite kaitrą ir virkite dar pora minučių kol padažas sutirštės.