JUS PASITINKA ATSINAUJINĘS TAVO VAIKAS
Neišmeskite ridikėlių lapų – išvirkite gardžios sriubos

Neišmeskite ridikėlių lapų – išvirkite gardžios sriubos

Kol ridikėliai karaliauja, išnaudokime juos. Ką darote su ridikėlių lapais? Išmetate? Taip darydavome ir mes, kol nepaskanavome ridikėlių lapų sriubos.

Skonis įdomus, spalva graži, o ne vegetarams, viską rekomenduojame paskaninti gabalėliu mėgstamos mėsytės. Bus dar skaniau.

Sudėtis

– 2 ryšulėlių ridikėlių lapai;

– 2 bulvės;

– 1 morka;

– 1 svogūnas;

– žiupsnelis druskos;

– prieskoninių žolelių;

– 1 šaukštas grietinės.

Paruošimas

1. Gerai nuplaukite ridikėlių lapus. Pavytusius atrinkite ir išmeskite.

2. Nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite bulves ir morką, nulupkite svogūną.

3. Užvirinkite vandenį, įverkite kiek druskos ir jame kartu virkite bulves, svogūną, morką ir ridikėlių lapus.

4. Kai daržovės bus minkštos, berkite prieskonines žoleles, didesnę dalį vandens nupilkite (į lėkštę, jeigu dar prireiktų) ir viską sutrinkite elektrine trintuve. Jeigu sriuba atrodo per tiršta, įpilkite truputį daržovių nuoviro, kurį neseniai nupylėte. Sriubą paskaninkite grietine. Ją papuošti galite pjaustytais ridikėliais.

Skanaus!