53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
TINGINIŲ koldūnai: paprasta ir skanu

TINGINIŲ koldūnai: paprasta ir skanu

Darbe su kolege vis viena kitai užduodame klausimą “Tai ką šiandien gaminsi?”.

Žinoma, po darbo norisi, kad gaminimas būtų greitas – vienas, du, ir viskas. Kad būtų skanu, na, ir žinoma, sotu.

Kolegės pasiūlymas pasigaminti „tinginio koldūnus“ vakare nesužavėjo – per daug darbo pasirodė. Tačiau mintyse pasilikau šią idėją savaitgaliui. Ir išties to darbo visiškai nedaug. Paprasta ir skanu.

Reikėjo:

Tešlai: miltai ir vanduo. Santykio nematavau, tiesiog suminkiau tešlą, kuri kočiojant nelimpa.

Įdarui: 500 g faršo, svogūno, prieskonių (kokius patys naudojate).

Gaminimo eiga visai paprasta. Iškočiojau apie 2 mm storio tešlą. Tešlą aptepiau faršu. Visa tai suvyniojau, supjausčiau, ir koldūnus iš abiejų pusių pakepinau.

Pakepintus sumečiau į troškintuvą, ant dugno patiesusi tarkuotų morkų, sviesto, grietinės, prieskonių, virinto vandens.

Patroškinau kelias minutes.

Skanaus.

Mama Renata

Mano išsaugoti straipsniai