Darbe su kolege vis viena kitai užduodame klausimą “Tai ką šiandien gaminsi?”.
Žinoma, po darbo norisi, kad gaminimas būtų greitas – vienas, du, ir viskas. Kad būtų skanu, na, ir žinoma, sotu.
Kolegės pasiūlymas pasigaminti „tinginio koldūnus“ vakare nesužavėjo – per daug darbo pasirodė. Tačiau mintyse pasilikau šią idėją savaitgaliui. Ir išties to darbo visiškai nedaug. Paprasta ir skanu.
Reikėjo:
Tešlai: miltai ir vanduo. Santykio nematavau, tiesiog suminkiau tešlą, kuri kočiojant nelimpa.
Įdarui: 500 g faršo, svogūno, prieskonių (kokius patys naudojate).
Gaminimo eiga visai paprasta. Iškočiojau apie 2 mm storio tešlą. Tešlą aptepiau faršu. Visa tai suvyniojau, supjausčiau, ir koldūnus iš abiejų pusių pakepinau.
Pakepintus sumečiau į troškintuvą, ant dugno patiesusi tarkuotų morkų, sviesto, grietinės, prieskonių, virinto vandens.
Patroškinau kelias minutes.
Skanaus.
Mama Renata