Garsių žmonių remiamas socialinis projektas „Draugų uogienė – dalinkis“ keliauja per Lietuvą, skatindamas dalinti ir vartoti atsakingai. Akcijos sumanytojai kviečia visus jungtis prie gražios iniciatyvos ir pateikia 3 uogienių receptus.
Socialiai atsakingo verslo ir geresnės visuomenės projektas – „Draugų uogienė – dalinkis” kviečia pasidalinti derliaus pertekliumi su daugiavaikėmis šeimomis. „Projekto idėja paprasta, – sako jos autorė Violeta Masteikienė, VŠĮ „GMM projektai” vadovė, – turintys daugiau dalinasi su turinčiais mažiau. Tačiau nenorime, kad tai taptų tiesiog labdaros paskirstymo akcija. Siekiame, kad gaunantys, būtų ne tik gavėjai, bet ir davėjai. Šiuo atveju daugiavaikės šeimos gauna obuolių, vaisių, gauna cukraus uogienei žiemos atsargoms pasiruošti ir kaip grąžą visuomenei verda uogienę ir dalina miesto šventėse.”
TAIP PAT SKAITYKITE:
Obuolių pyragas, kuris visada pavyksta ir sulaukia pagyrų
Bananai + šokoladas = pyragas, kurio suvalgysite ir trupinius
Organizatoriai kviečia žmones visoje Lietuvoje internetu arba telefonu pranešti apie savo turimą uogų ar vaisių perteklių. Suderinamas laikas, kada savanoriai gali atvykti, o surinktas derlius dalinamas į tris dalis: šeimininkui, savanoriams ir daugiavaikėms šeimoms.
3 „Draugų uogienė – dalinkis” siūlomi uogienių receptai:
Beatos Nicholson cukinijų ir obuolių uogienė
500 g cukinijų (nuluptų ir sutarkuotų);
500 g rūgštesnių obuolių (nuluptų ir sutarkuotų);
3 didelės citrinos (sultys ir žievelės);
2 cinamono lazdelės;
500 g „Dansukker” cukraus uogienėms”
2 šaukšteliai „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile”
1 žiupsnis druskos
Puode sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vanilinį cukrų ir cukrų uogienėms. Užkaitinkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker cukrų uogienėms” ir vanilinį cukrų.
Virkite 15-25 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite. Jei susidaro putų, jas nugriebkite.
Ištraukite cinamono lazdelę (cinamono lazdeles galite pakeisti keliais gvazdikėliais ar 1-2 šaukšteliais cinamono). Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.
Laimės uogienė
3 kg išvalytų obuolių;
1 kg „Dansukker” cukraus uogienėms”;
4-5 cm tarkuotos imbiero šaknies;
2 žaliosios citrinos;
Pusės citrinos sultys.
Obuolius rekomenduojame pjaustyti siauromis skiltelėmis, sumaišyti su cukrumi. Virti, kol obuoliai suminkštės (jei naudojamas specialus uogienių cukraus, virti pakanka apie 10 min.), likus porai minučių iki virimo pabaigos, sumesti sutarkuotas žaliosios citrinos žieveles, išspausti jų sultis, pagardinti tarkuotu imbieru. Uogienė skanesnė, kai šiek tiek pastovi.
Obuolių uogienė su šermukšniais
1 kg šermukšnių,
1 kg susmulkintų obuolių,
500 g „Dansukker” cukraus uogienėms”;
2-3 šaukšteliai vanilinio cukraus;
0,5 šaukštelio cinamono.
Šermukšnius parai palikite šaldymo kameroje. Kai išimtos uogos atšils, suberkite cukrų ir užvirinkite. Sudėkite susmulkintus obuolius ir virkite ant nedidelės ugnies, kol uogienė ims tirštėti. Baigiant virti suberkite cinamoną ir vanilinį cukrų. Karštą uogienę sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Parsisiųskite Tavovaikas.lt programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!