Penki receptai, kuriuos skiriame patiems mažiausiems košių valgytojams.
1. Košė su mėsa ir daržovėmis
Reikia:
- 50 g paukštienos (kalakutienos, vištienos);
- Mažos morkos;
- Nedidelio kaliaropės gabaliuko;
- 2 poro griežinėlių;
- Pusės šaukštelio sviesto;
- Krapų.
Mėsą išverdame atskirai nuo daržovių. Kai išverda ir mėsa, ir daržovės, viską sutriname trintuvu, paskaniname sviestu.
2. Košė su mėsa ir burokėliais
Reikia:
- 50 g mėsos, kurią mėgstate;
- 2 ar 3 bulvių;
- Morkos;
- Burokėlio;
- Prieskonių pagal skonį.
Daržoves ir mėsą išvirkite atskirai. Viską susmulkinti iki vientisos tyrės.
3. Daržovių kotletai garuose
Reikia:
- Bulvės;
- Morkos;
- Cukinijos (arba moliūgo);
- Kopūsto (ir/arba brokolio);
- Miltų;
- Kiaušinio.
Išvirtas daržoves sutrinkite iki vientisos masės, pridėkite miltų, kiaušinį ir suformuotus kotletukus virkite garuose.
4. Desertinė košė
Reikia:
- Morkos;
- Obuolio;
- Saujos ryžių;
- Sviesto.
Pirmiausia virti morkas ir ryžius, obuolį įdėti likus iki virimo pabaigos kelioms minutėms. Viską sutrinti iki vientisos tyrelės.
5. Saldi manų ir daržovių košė
Reikia:
- 3 morkų;
- 2 obuolių;
- Manų kruopų;
- Sviesto;
- Cinamono (jei mėgstate).
Morkas susmulkinkite ir virkite, prieš baigiant virti pridėkite obuolius. Atskirai išvirkite manų kruopas ir kartu su morkomis bei obuoliais sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite sviestu. Jei mažylis mėgsta, užbarstykite cinamono.