Minkšti, švelnūs ir labai skanūs saldainiai, kvepiantys kondensuotu pienu, primins senuosius „Karvutės“ saldainius. Pagaminsite vos per 30 minučių!
Saldainiams reikės:
-
3 šaukštų kondensuoto sutirštinto pieno (natūralaus, be priedų);
-
100 ml 20 % grietinėlės;
-
100 g rudojo cukraus;
-
30 g vanilinio cukraus;
-
30 g grietinėlės sviesto.
(Jei neturite rudojo cukraus – tiks ir baltasis.)
Saldainių gaminimas
-
Į puodą su storu dugnu supilkite cukrų, kondensuotą pieną ir grietinėlę.
-
Užkaiskite ant stiprios ugnies, maišykite, kol užvirs.
-
Sumažinkite ugnį iki mažiausios, pridėkite sviestą ir nuolat maišykite, kad nepridegtų.
-
Virkite apie 25–30 min.
-
Masę supilkite į formeles (ar vieną didesnę formą su kepimo popieriumi).
-
Atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada dėkite į šaldytuvą, kol sustings.
-
Išimkite ir, jei reikia, supjaustykite gabalėliais.
Iš šio kiekio gausite apie 220 g gardžių saldainių. Pagardinkite riešutais ar razinomis – bus dar skaniau!