53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Šokoladinis pyragas su mėlynėmis mamos receptas

Šokoladinis pyragas su mėlynėmis mamos receptas

Šį pyragą atsiuntusi penkių vaikučių mama Loreta sako, kad jis labai skanus su trešnėmis, o žiemą, kai nėra šviežių uogų, galima naudoti konservuotas vyšnias!

Šokoladinis pyragas su mėlynėmis

Esu penkių vaikų mama, labai mėgstanti gaminti. Pirktinių sausainių, pyragų ar tortų namuose vaikai beveik negauna, nebent kas atneša dovanų. Daug gaminame kartu, mėgaujamės buvimu drauge ir kūryba virtuvėje. 

Visi mūsų saldėsiai vegetariniai – gamyboje nenaudojame kiaušinių, želatinos, gyvulinių riebalų. Desertai skanūs, lengvai paruošiami, sveiki ir labai vaikų laukiami! 

Šįsyk parinkau visų mėgiamą šokoladinį pyragą su mėlynėmis. Jis labai skanus ir su trešnėmis, o žiemą – su konservuotomis vyšniomis!

Prireiks:

1,5 stiklinės miltų,

0,5 stiklinės geros kokybės kakavos miltelių,

1 stiklinės rudojo cukraus,

poros saujų kokoso drožlių,

0,5 stiklinės sojos arba karvės pieno,

0,5 stiklinės bekvapio augalinio aliejaus,

0,5 stiklinės apelsinų sulčių,

1,5 šaukštelio kepimo miltelių,

poros saujų mėlynių,

kelių lašų vanilės esencijos.

Gaminame:

Išmaišome sausus ingredientus.

Į juos pilame iš eilės visus skysčius ir gerai sumaišome.

Į formą šaukštu dedame pusę tešlos.

Priberiame mėlynių.

Užpilame likusia tešlos dalimi.

Kepame apie 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Išimame pyragą jau pravėsusį, puošiame cukraus pudra, uogomis  arba tirpintu šokoladu.

Skanaujame su puodeliu kvepiančios arbatos.

Šokoladinis pyragas su mėlynėmis. Jūratės Marinionokienės nuotr.

Patarimas: vietoje mėlynių galima naudoti trešnes arba vyšnias be kauliukų, tik tokiu atveju prireiks kiek daugiau cukraus, nes vyšnios rūgštesnės už mėlynes. Galima naudoti ir šaldytas ar konservuotas uogas.


Vasara ir uogomis kvepiantis, sodriai šokoladinis ir, kas labai smagu, – greitai ir paprastai pagaminamas pyragas!

Loreta Fokienė


Loreta dalyvauja konkurse „Mėgstamiausias vaiko desertas”. Jo sąlygas rasite čia. Laukiame ir jūsų vaikiškų desertų adresu tavovaikas@delfi.lt. Rugpjūčio pradžioje trims šauniausių receptų autorėms padovanosime po naująją leidyklos „Gimtasis žodis”  išleistą Karen le Billon knygą „Prancūzų vaikai valgo viską”.

Mano išsaugoti straipsniai