Moliūgai – rudens sezono gėrybės, jų auginimas yra gana populiarus jau vien dėl to, kad reikia minimalios priežiūros, o patiekalų yra gana įvairių.
Šiandien kepimo formoje pūpso paprastas, lengvai pagaminamas bei maistingas pyragas, kuris labai tiks ir vaikams.
Reikės:
110 g kambario temperatūros sviesto;
100-120 g cukraus;
2 kambario temperatūros kiaušinių;
1 stiklinės (~225 ml) moliūgų tyrės;
1,5 a.š. cinamono;
0,5 a.š. malto imbiero;
1/4 a.š.malto muskato;
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių;
po 1 a.š. kepimo miltelių, kepimo sodos ir druskos;
190 g (1 ir 1/2 puodelio) miltų.
Gaminimas:
Dubenyje sviestą gerai išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinius, pilame moliūgų tyrę (greičiausias variantas yra moliūgą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir pavirti apie 10 min, kol suminkštės, tada sutrinti trintuvu), gerai išmaišome.

Atskirai sumaišome prieskonius, kepimo miltelius, sodą, druską.
Šį mišinį suberiame į tešlą.
Išsijojame miltus ir lengvai viską išmaišome.
Tešlą sukrečiame į paruoštą kepimo formą.
Kepame 40-50 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Jei norisi, šiam pyragui galima pasidaryti ir glaistą:
Išlydome 100 g sviesto, į jį įmaišome stiklinę cukraus pudros (jeigu glaistas per tirštas, galima įpilti šlakelį pieno, jeigu per skystas – įdėti dar šiek tiek cukraus pudros). Gautu glaistu užpilame dar šiltą pyragą.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 40-50 min.
Skanaus!
Šaltinis: http://sukaramele.blogspot.com/