Kalafiorų sriuba, kuri nustebins: be gliuteno, be mėsos – bet kupina skonio

Kalafijoru sriuba | Maistas ant stalo
Kalafijoru sriuba | Maistas ant stalo

Sriubų sezonas sugrįžo! Maistas ant stalo rekomenduoja: kalafiorų sriubą, kuri šildo net vejuotą rudens dieną.
Jei netoleruoji miltų, vietoj skrebučio gali pasigaminti begliutenius skrebučius. Jei nevalgai mėsos, vietoj šoninės pabarstyk kedro riešutų. Jei nenori grietinėlės naudok kokosų grietinėlę.

Kalafiorų sriuba

  • 1 kalafioro galva
  • 1 svogūnas
  • 1 bulvė
  • 4 česnako skiltelės
  • 2 šaukšteliai druskos
  • žiupsnis juodųjų pipirų
  • saujelė šviežių čiobrelių
  • 900 g vandens
  • 150 g grietinėlės (naudojau kokosų)

Patiekimui

  • skrebutis / batonas (krutonai)/ jei netoleruoji gliuteno – naudok begliutenį batoną
  • šoninė / jei nenori mėsos, pabarstyk kedro riešutų
  • grietinė(nebūtinai)
  • čili aliejaus, jei mėgsti aštriai
  • sūris, jei nori riebiau

Gaminimas

  1. Supjaustykite svogūną, česnako skilteles. Įpilkite aliejaus, pakepinkite. (Gaminau ketaus puode)
  2. Nulupkite bulvę, supjaustykite kvadratėliais. Supjaustykite kalafiorą, suberkite į puodą su svogūnais. Šiek tiek kalafiorų atidėkite patiekimui.
  3. Supilkite vandenį, suberkite druską, pipirus, čiobrelio lapelius.
  4. Padidinkite kaitrą, kai puodas užvirs, sumažinkite ir virkite ~ 15 min. arba kol kalafiorai suminkštės.
  5. Kai kalafiorai ir bulvės išvirs išjunkite kaitrą ir viską sutrinkite rankiniu blenderiu.
  6. Supilkite grietinėlę, išmaišykite. Turi gautis pieno baltumo sriuba.
  7. Supjaustykite šoninę kvadratėliais ir kepinkite ant vidutinės kaitros kol apskrus iki traškučių.
  8. Batoną supjaustykite kvadratėliais, sudėkite į orkaitę ir kepkite 180°C `~10 minučių.
  9. Supilkite sriubą, ant viršaus pabarstykite krutonų, traškios šoninės ir skanaus!
Kalafijoru sriuba | Maistas ant stalo
Kalafijoru sriuba | Maistas ant stalo

Ar patiko straipsnis?