Šis varškės apkepas puikiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, ir netgi pietų stalui.
Reikia:
5 kiaušinių;
500 g varškės;
3 šaukštų sviesto;
4 šaukštų manų kruopų;
0,5 stiklinės cukraus;
150 ml grietinėlės;
1/2 stiklinės razinų;
1/2 pakelio vanilinio cukraus;
2 šaukšteliai tarkuotų citrinos žievelių
Gaminimas:
Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame pusvalandžiui.
Manų kruopas sudedame į grietinėlę ir paliekame išbrinkti.
Atskiriame trynius, suplakame su cukrumi, sudedame vanilę, smulkia trintuve pritarkuojame citrinos žievelių. Į trynius sudedame varškę, razinas ir supilame manų kruopas su grietinėle, gerai išsukame.
Tuomet išlydome sviestą ir supilame į masę.
Kiaušinio baltymus ir suplakame iki putų. Sudedame baltymus į varškę ir atsargiai išmaišome.
Šauname į įkaitintą orkaitę ir paliekame kepti maždaug 40 minučių ant ne pačios karščiausios ugnies. Kai viršus šiek tiek paruduoja, patikriname dantų krapštuku, ar nebelimpa varškė ir išjungiame orkaitę.
Paliekame šiek tiek ataušti, o paskui ištraukiame nuostabaus skonio apkepą-pyragą.
Prie šio gardėsio puikiai tinka grietinė arba uogienė.
Skanaus.