Ką daryti su prinokusiais agrastais? Kviečiame išbandyti naują receptą.
Šaldom žiemai: agrastai su apelsinais
Reikės :
pusės kilogramo agrastų,
200 g apelsino,
apie 300 g cukraus.

Mamukynas.lt
Agrastams nuskabyti kotelius, žiedkočius, nuplauti ir nusausinus sutrinti.
Apelsiną labai gerai nuplauti ir su trintuvu susmulkinti su visa žievele.
Dedame cukraus (priklauso nuo agrastų saldumo), sumaišom ir supylę į indelius dedam į šaldiklį.
Tinka pagardinti varškės apkepą, blynus ar net ledus.
Geltonųjų agrastų spalva sutrynus gal gražiau atrodytų, bet aš džiaugiuosi, kad bent tokių liko sode. Pavasarį viską “apkramtė” didelė šalna.
Mama Zita
Šaltinis: www.mamukynas.lt