Pyragas, kurį skanu valgyti ir be ypatingos progos. Jo papuošimui naudokite braškes, tačiau jei jų neturite, galite pakeisti kitomis sezoninėmis uogomis.
Reikia:
- 250 g juodojo šokolado;
- 6 kiaušinių;
- 200 g cukraus;
- Šaukštelio vanilinio cukraus;
- 200 g maltų migdolų;
- Po žiupsnelį cinamono, druskos;
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
- 1 šaukštelio kakavos;
- 1 šaukštelio cukraus pudros;
- 100 gramų braškių (arba aviečių, arba kitokių uogų) pyragui papuošti.
Gaminimas:
- Šokoladą sutrupinkite gabalėliais ir ištirpinkite.
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Pastaruosius išplakite su vaniliniu cukrumi iki baltumo.
- Trynius išsukite.
- Supilkite į trynių masę ištirpintą šokoladą, maltus migdolus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius.
- Iš pradžių sumaišykite su šokoladine tešla trečdalį baltymų, paskui atsargiai sudėkite likusią masę.
- Kepimo formą sutepkite aliejumi ir pabarstykite miltais.
- Supilkite tešlą į formą ir kepkite 175 laipsnių temperatūroje 45-50 min.
- Išimkite iš formos ir atvėsinkite. Pabarstykite kakava ir cukraus pudra. Šokoladą sutarkuokite, braškes supjaustykite pusiau.
- Tortą papuoškite braškėmis ir šokoladu. Patiekite su plakta grietinėle.