Belaukiant Kalėdų, vienas smagiausių šeimos darbų virtuvėje – meduolinių sausainių kepimas. Tam reikia turėti gražių kalėdinių sausainių formelių (eglės, žvaigždės, žmogeliuko, varpelio, briedžio, snaigės ir pan.) Jūsų dėmesiui – vienas paprasčiausių receptų, kurį kviečiame išbandyti prieš šventes.
Reikia:
350 gramų miltų;
150 gramų cukraus pudros;
2 kiaušinių trynių;
2 šaukštų medaus;
150 gramų sviesto;
2 šaukštelių vanilinio cukraus;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
1 šaukštelio cinamono;
Kalėdinių kepinių prieskonių pagal jūsų skonį (malti imbierai, gvazdikėliai, kardamonas ir pan.)
Gaminimas:
Dideliame inde sumaišome miltus, cukraus pudrą, 2 šaukštelius vanilinio cukraus ir 2 šaukštelius kepimo miltelių.
Pridedame šaukštelį cinamono ir kalėdinių kepinių prieskonių.
Į kitą indą pilame ištirpintą sviestą, kiaušinių trynius ir 2 šaukštus medaus. Viską išmaišome.
Viską suminkome ir gautą tešlą valandai padedame į šaldytuvą.
Iškočiojame tešlą maždaug 1 cm pločio ir darome norimas sausainių formeles.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 12 minučių.
Iškepusius puošiame pasirinktu glajumi, pirktais pabarstukais, maistiniais dažais ar barstome cukraus pudra.
Skanaus!