Cukinijų derlius paprastai būna gausus ir šeimininkėms tenka pasukti galvas, kokį patiekalą iš jų pagaminti. Šiandien jūsų dėmesiui siūlome apkepo su cukinijomis receptą.
Reikia:
350 g maltos veršienos;
2 nedidelių cukinijų;
4 bulvių;
svogūno;
1,5 stiklinės trintų pomidorų;
druskos;
2 skiltelių česnako;
2 šaukštų sviesto;
šaukšto miltų;
šaukšto trinto lydyto sūrio;
2 šaukštų aliejaus.
Gaminimas:
Keptuvėje pakepinkite smulkintus svogūnus ir mėsą. Įdėkite pomidorus, prieskonius pagal skonį ir česnaką. Troškinkite 5 minutes.
Supjaustytas griežinėliais bulves pavirkite 5 minutes ir nusunkite. Cukiniją supjaustykite griežinėliais. Atsparų ugniai indą ištepkite aliejumi ir sudėkite mėsą, bulves ir cukiniją.
Paruoškite padažą: ištirpinkite sviestą, nuolatos maišydama įpilkite miltų, vėliau pieną ir druską. Kaitinkite maišydama tol, kol padažas sutirštės. Užpilkite juo patiekalą ir įšaukite į orkaitę. Kepkite 45 min. 180º C temperatūroje.
Iškeptą apkepą apibarstykite trintu lydytu sūriu.
Skanaus!