53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Apkepas su cukinija

Apkepas su cukinija

Cukinijų derlius paprastai būna gausus ir šeimininkėms tenka pasukti galvas, kokį patiekalą iš jų pagaminti. Šiandien jūsų dėmesiui siūlome apkepo su cukinijomis receptą.

Reikia:

350 g maltos veršienos;

2 nedidelių cukinijų;

4 bulvių;

svogūno;

1,5 stiklinės trintų pomidorų;

druskos;

2 skiltelių česnako;

2 šaukštų sviesto;

šaukšto miltų;

šaukšto trinto lydyto sūrio;

2 šaukštų aliejaus.

Gaminimas:

Keptuvėje pakepinkite smulkintus svogūnus ir mėsą. Įdėkite pomidorus, prieskonius pagal skonį ir česnaką. Troškinkite 5 minutes.

Supjaustytas griežinėliais bulves pavirkite 5 minutes ir nusunkite. Cukiniją supjaustykite griežinėliais. Atsparų ugniai indą ištepkite aliejumi ir sudėkite mėsą, bulves ir cukiniją.

Paruoškite padažą: ištirpinkite sviestą, nuolatos maišydama įpilkite miltų, vėliau pieną ir druską. Kaitinkite maišydama tol, kol padažas sutirštės. Užpilkite juo patiekalą ir įšaukite į orkaitę. Kepkite 45 min. 180º C temperatūroje.

Iškeptą apkepą apibarstykite trintu lydytu sūriu.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai