KONKURSAS!

Apkepas su cukinija

Apkepas su cukinija

Cukinijų derlius paprastai būna gausus ir šeimininkėms tenka pasukti galvas, kokį patiekalą iš jų pagaminti. Šiandien jūsų dėmesiui siūlome apkepo su cukinijomis receptą.

Reikia:

350 g maltos veršienos;

2 nedidelių cukinijų;

4 bulvių;

svogūno;

1,5 stiklinės trintų pomidorų;

druskos;

2 skiltelių česnako;

2 šaukštų sviesto;

šaukšto miltų;

šaukšto trinto lydyto sūrio;

2 šaukštų aliejaus.

Gaminimas:

Keptuvėje pakepinkite smulkintus svogūnus ir mėsą. Įdėkite pomidorus, prieskonius pagal skonį ir česnaką. Troškinkite 5 minutes.

Supjaustytas griežinėliais bulves pavirkite 5 minutes ir nusunkite. Cukiniją supjaustykite griežinėliais. Atsparų ugniai indą ištepkite aliejumi ir sudėkite mėsą, bulves ir cukiniją.

Paruoškite padažą: ištirpinkite sviestą, nuolatos maišydama įpilkite miltų, vėliau pieną ir druską. Kaitinkite maišydama tol, kol padažas sutirštės. Užpilkite juo patiekalą ir įšaukite į orkaitę. Kepkite 45 min. 180º C temperatūroje.

Iškeptą apkepą apibarstykite trintu lydytu sūriu.

Skanaus!



Įdomūs video:

Mano išsaugoti straipsniai