Labai greitai pagaminamas patiekalas, kuriam tinka ir vakarykštė kepta mėsa. Pas mus buvo likę 4 vištienos kumpeliai, kuriuos kepiau orkaitėje rankovėje.
Mėsa šiam patiekalui gali būti įvairi – kepti mėsos gabaliukai, kotletai, kepsniukai, tai, kas liko nuo vakarykštės dienos pietų ar vakarienės.
3-4 asmenims reikės:
1/2 pakelio makaronų (naudojau cornetti rigati);
4 keptų vištienos kumpelių (galite keisti kita kepta mėsa, kotletais ir t.t.);
1 morkos;
1 didelio svogūno;
1/3 poro;
2 skiltelių česnako;
1-2 saujų žirnių ankščių;
3-4 v.š. grietinės;
1 a.š. dižono garstyčių;
tarkuoto sūrio pabarstymui (naudojau Džiugo);
druskos, pipirų.
Gaminimas:
Makaronus verdame pagal instrukciją. Kol verda makaronai, paruošiame vištienos ir daržovių padažą.
Svogūną supjaustome kubeliais, kepame kelias minutes, tada beriame smulkintą porą, pakepame dar kelias minutes. Dedame tarkuotą morką ir kepame, kol morkos suminkštės. Dedame žirnių ankštis, įspaudžiame česnaką ir pakepiname apie 1 min., tada beriame smulkintą vištieną, grietinę, garstyčias, gardiname druska ir pipirais, patroškiname apie minutę.
Į padažą dedame makaronus ir viską patroškiname 1-2 min.
Tiekiant pabarstome tarkuotu sūriu, valgome su mėgstamomis daržovėmis ar salotomis.
Skanaus!