Naminių ledų receptų yra pačių įvairiausių, ne visi jie pasiteisina iš pirmo karto. Todėl kai pamatėme, kad mūsų bičiulės mamos iš tinklaraščio “Lieknos bitės” aprašė savo mėgstamiausių ledų receptą, kurį išbandė ne kartą ir pamėgo, nusprendėme juo pasidalinti ir mes. Juk rekomendacija visada yra labai gerai. Ačiū, Bitės!
Vasarą, ypač šią, mūsų šeimoje darosi praktiškai neįmanoma išvengti saldumynų. Kai lauke tvyro toks karštis, natūraliai norisi atsigaivinti ledais. Tikrai neišvengiame pirktinių, bet jei turime šiek tiek laiko, skubame gaminti šiuos gaivius ir sočius ledus, kurie mūsų šeimoje šiais metais nominuoti pačiais skaniausiais.
REIKĖS
500 ml plakamosios grietinėlės,
100 g datulių,
saujos braškių ar kitų uogų,
šaukštelio cukraus.
GAMINIMAS
Grietinėlę išplakite su cukrumi, jo dėkite itin nedaug, kad masę vos pasaldintų, nes ledai tikrai taps saldūs, kai įdėsite datulių.
Į grietinėlės masę įmaišykite susmulkintas datules ir griežinėliais pjaustytas braškes.
Masę sudėkite į ledų formeles ir sušaldykite.
Linkime gaivių vasaros skonių,
šaltinis: Lieknos Bitės