53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Receptai iš obuolių

Receptai iš obuolių, kurie patiks ir mažam, ir dideliam

Kasdien suvalgykite bent po vieną obuolį ir gydytojai turės mažiau darbo!

Pabandykite ir savo vaikui vietoj šokoladuko pasiūlyti obuoliuką. Jei mažiukas nevalgus, duokite kelias obuolių skilteles prieš pietus ir apetitas pagerės. Termiškai apdoroti obuoliai neužgaus nei mažo, nei didelio skranduko. Siūlome kelis receptus, kurie patiks kiekvienam šeimos nariui. Receptus pristato „Skanios Bajalių istorijos“.

Obuolių rožės

4 vnt. reikės:

• 2 lapelių sluoksniuotos tešlos;

• 1 v. š. citrinos sulčių;

• 2 a. š. riešutų sviesto;

• 2 vidutinio dydžio obuolių;

• 1 v. š. miltelinio cukraus.

Sluoksniuotą tešlą išimkite ir atšildykite. Obuolius perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite plonesnėmis skiltelėmis. Įpilkite į dubenį 200 ml vandens, įspauskite citrinos sulčių, sužerkite obuolius. Dubenį pašildykite mikrobangų krosnelėje, pirma šildykite 1 min. ir tikrinkite, ar jau suminkštėjo. Jei trūksta minkštumo, pašildykite dar 30 sek. Nuo obuolių rūšies ir kietumo priklausys jų minkštėjimo laikas.

Obuolius nukoškite, palikite nuvarvėti. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite 3–4 cm pločio juostelėmis. Per vidurį ištepkite riešutų sviestu, išdėliokite obuolių skilteles nuo pusės tešlos, uždenkite kita tešlos puse ir susukite ritinuką. Jį kepkite keksiukų formelėse 190 °C karštumo orkaitėje 40–45 min. Pieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi.

Kepta obuolienė

Reikės:

• 2 kg obuolių (rinkitės saldesnius);

• 125 ml šviežių apelsinų sulčių;

• 1 v. š. citrinos sulčių;

• 2 a. š. vanilės pastos arba burboninės vanilės ankšties;

• cukraus ar skaidraus agavų sirupo pagal skonį ir obuolių saldumą.

Obuolius nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais, išpjaukite sėklas, lupti nereikia. Sudėkite obuolius į gilesnį kepimo indą, apliekite apelsinų ir citrinų sultimis. Uždenkite dangčiu arba folija ir kepkite 170 °C orkaitėje mažiausiai 1 val. Jei obuoliai didesni, gali tekti kepti ilgiau – jie turi visiškai sukristi. Iškeptus obuolius sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, įmaišykite vanilės pastą (arba burboninės vanilės ankšties minkštimą) ir cukraus ar sirupo pagal skonį.

Sudėkite į iškaitintus stiklainiukus ir laikykite vėsiai. Puikiai tinka desertams, pusryčiams, blynams ir šiaip – kabinti šaukštais.

Nuotrauka ir receptas - iš
Nuotrauka ir receptas – iš “Skanios Bajalių istorijos”
Žurnalas “Tavo vaikas”

Mano išsaugoti straipsniai