Burnoje tirpstančių spurgų receptas

spurgu receptas
Spurgų receptas (nuotr. Shutterstock)
Paskutinį kartą atnaujinta:

Ar ieškote, koks spurgų receptas yra paprasčiausias, bet tuo pačiu – pats skaniausias? Spurgos – tai desertas, kurį mėgsta ir maži, ir dideli, o jų kvapas namuose sukuria jaukią šventinę nuotaiką. Jei šį savaitgalį norite palepinti šeimą ar nustebinti svečius, šis patikrintas varškės spurgų receptas leis jums greitai ir lengvai paruošti minkštas, purias bei burnoje tirpstančias spurgytes.

Spurgų receptas – ingredientai:

500 gramų varškės;

2 kiaušinių;

2 kiaušinio trynių;

6 v. šaukštų cukraus;

2 a. šaukštelių vanilinio cukraus;

2 a. šaukštelių kepimo miltelių;

apie 260-270 gramų miltų;

aliejaus kepimui;

cukraus pudros pabarstymui.

spurgu receptas
Spurgų receptas (nuotr.Shutterstock)

Kaip gaminti spurgas?

Į dubenį sudėkite varškę, cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinus su tryniais, viską gerai išmaišykite.

Į išmaišytą tešlą supilkite kepimo miltelius bei persijotus miltus.

Miltus pilkite po truputį ( ne visus) iki norimo tirštumo tešlos.

Formuokite spurgytes rankomis: sudrėkinkite delnus, paimkite nedidelį gabalėlį tešlos ir susukite rutuliuką.

Spurgytes kepkite aliejuje, kol gražiai paruduos.

Iškeptas dėkite ant popierinio rankšluosčio, o kai nudžius, sudėkite į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!