Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Burnoje tirpstančių spurgų receptas

Burnoje tirpstančių spurgų receptas

Spurgas mėgsta ir maži, ir dideli. Jei šį savaitgalį savo namuose norėsite surengti spurgų šventę, siūlome jums išbandytą receptą.

Reikės:

500 gramų varškės;

2 kiaušinių;

2 kiaušinio trynių;

6 v. šaukštų cukraus;

2 a. šaukštelių vanilinio cukraus;

2 a. šaukštelių kepimo miltelių;

apie 260-270 gramų miltų;

aliejaus kepimui;

cukraus pudros pabarstymui.

Kaip gaminti?

Į dubenį sudėkite varškę, cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinus su tryniais, viską gerai išmaišykite.

Į išmaišytą tešlą supilkite kepimo miltelius bei persijotus miltus.

Miltus pilkite po truputį ( ne visus) iki norimo tirštumo tešlos.

Formuokite spurgytes rankomis: sudrėkinkite delnus, paimkite nedidelį gabalėlį tešlos ir susukite rutuliuką.

Spurgytes kepkite aliejuje, kol gražiai paruduos.

Iškeptas dėkite ant popierinio rankšluosčio, o kai nudžius, sudėkite į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai