53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Burnoje tirpstančių spurgų receptas

Burnoje tirpstančių spurgų receptas

Spurgas mėgsta ir maži, ir dideli. Jei šį savaitgalį savo namuose norėsite surengti spurgų šventę, siūlome jums išbandytą receptą.

Reikės:

500 gramų varškės;

2 kiaušinių;

2 kiaušinio trynių;

6 v. šaukštų cukraus;

2 a. šaukštelių vanilinio cukraus;

2 a. šaukštelių kepimo miltelių;

apie 260-270 gramų miltų;

aliejaus kepimui;

cukraus pudros pabarstymui.

Kaip gaminti?

Į dubenį sudėkite varškę, cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinus su tryniais, viską gerai išmaišykite.

Į išmaišytą tešlą supilkite kepimo miltelius bei persijotus miltus.

Miltus pilkite po truputį ( ne visus) iki norimo tirštumo tešlos.

Formuokite spurgytes rankomis: sudrėkinkite delnus, paimkite nedidelį gabalėlį tešlos ir susukite rutuliuką.

Spurgytes kepkite aliejuje, kol gražiai paruduos.

Iškeptas dėkite ant popierinio rankšluosčio, o kai nudžius, sudėkite į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai