Spurgas mėgsta ir maži, ir dideli. Jei šį savaitgalį savo namuose norėsite surengti spurgų šventę, siūlome jums išbandytą receptą.
Reikės:
500 gramų varškės;
2 kiaušinių;
2 kiaušinio trynių;
6 v. šaukštų cukraus;
2 a. šaukštelių vanilinio cukraus;
2 a. šaukštelių kepimo miltelių;
apie 260-270 gramų miltų;
aliejaus kepimui;
cukraus pudros pabarstymui.
Kaip gaminti?
Į dubenį sudėkite varškę, cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinus su tryniais, viską gerai išmaišykite.
Į išmaišytą tešlą supilkite kepimo miltelius bei persijotus miltus.
Miltus pilkite po truputį ( ne visus) iki norimo tirštumo tešlos.
Formuokite spurgytes rankomis: sudrėkinkite delnus, paimkite nedidelį gabalėlį tešlos ir susukite rutuliuką.
Spurgytes kepkite aliejuje, kol gražiai paruduos.
Iškeptas dėkite ant popierinio rankšluosčio, o kai nudžius, sudėkite į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra.