Šventinę nuotaiką taip pat sukurti padės minkšti į eglutes supjaustyti šokoladiniai pyragaičiai. Pyragaičiams pagaminti neprireiks nė valandos, o jų puošyba galės užsiimti ir mažieji.
Reikės:
3/4 puodelio pilno grūdo miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 puodelio išlydyto šokolado
3/4 puodelio medaus arba klevų sirupo
3/4 puodelio graikinio jogurto
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 kiaušinio
1 kiaušinio baltymo
Dubenyje sumaišome miltus ir kepimo miltelius.
Kitame dubenyje sumaišome išlydytą šokoladą, medų, graikinį jogurtą. Į masę įmaišome kiaušinius, vanilės ekstraktą.
Iki vientisos masės sumaišome sausus ir drėgnus ingredientus.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių arba kol pyragas iškeps.
Prieš pjaustydami trikampiukais, pyragui leidžiame atvėsti.
Puošiame norimais pabarstukais.