Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Miltiniai ežiukai: receptas, kuris sukels nostalgiją iš vaikystės

ežiukai receptas
Miltiniai ežiukai / Shutterstock

Miltiniai ežiukai – tai vienas tų paprastų, bet nepaprastai gardžių desertų, kuris primena vaikystę, močiutės virtuvę ir šiltus namus. Šie maži, minkšti rutuliukai gaminami iš miltinės tešlos ir dažniausiai verdami vandenyje ar piene, o tada patiekiami su sviestu, grietine ar saldžiu padažu.

Ingredientai

Tešlai:

  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinė vandens arba pieno
  • 1 kiaušinis
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 valg. š. cukraus (jei norite saldesnių)
  • 1 valg. š. aliejaus

Patiekimas:

  • 1 valg. š. sviesto
  • Cukraus ar cinamono (pagal skonį)
  • Grietinės, uogienės ar grietinėlės
ežiukai receptas
Miltiniai ežiukai / Shutterstock

Paruošimas žingsnis po žingsnio

  1. Virimo pagrindas.
    Užvirkite puode vandenį (arba pieną), įdėkite žiupsnelį druskos ir šaukštą aliejaus.
  2. Tešla.
    Į verdantį skystį pamažu berkite miltus, visą laiką maišydami, kad nesusidarytų gumulėliai. Kai masė sutirštėja ir atšoka nuo puodo sienelių, nukelkite nuo ugnies.
  3. Aušinimas ir minkymas.
    Leiskite šiek tiek atvėsti, tada įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite tešlą. Ji turi būti minkšta, elastinga, bet nelipni.
  4. Formavimas.
    Iškočiokite tešlą į maždaug 1,5 cm storio lakštą ir peiliu supjaustykite į mažus kvadratėlius arba formuokite mažus rutuliukus.
    Norėdami suteikti „ežiukų“ efektą – šakutės dantukais švelniai paspauskite vieną pusę.
  5. Virimas.
    Sudėkite ežiukus į verdantį pasūdytą vandenį. Kai jie iškyla į paviršių, virkite dar 2–3 minutes.
  6. Patiekimas.
    Nukoškite, apipilkite lydytu sviestu ir pabarstykite cukrumi, cinamonu arba patiekite su grietine ar uogiene.

Idėjos, kaip patiekti

  • Su trintomis braškėmis ar mėlynėmis – vasariškas variantas.
  • Su saldžiu varškės kremu ir vanile – švelnaus skonio desertas.
  • Su karštu šokolado padažu – tobulas skanėstas vaikams.

Ar patiko straipsnis?