Karis su lęšiais ir žirneliais kokosų padaže – puikus patiekalas, kurį greitai galima pasidaryti namuose.
Patiekalui reikės:
400 g skardinės virtų konservuotų lęšių;
220 ml kokosų gėrimo;
200 g šaldytų žirnelių;
200 g virtų rudųjų ryžių;
4 v. š. natūralaus jogurto;
1 vnt. stambiai supjaustyto svogūno;
2 vnt. stambiai supjaustytų česnako skiltelių;
1 vnt. raudonosios arba žaliosios aitriosios paprikos;
1 vnt. stambiai supjaustytos morkos;
10 g nulupto ir susmulkinto imbiero gabalėlio;
1 a. š. augalinio aliejaus;
1½ v. š. kario pastos;
150 ml vandens;
10 g stambiai supjaustytų kalendrų.
Gaminimo eiga:
- Svogūną, česnaką, aitriąją papriką, morką ir imbierą sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Išvirkiteryžius.
- Įpilkite aliejaus į puodą ar į storasienę keptuvę, įkaitinkite ir ant vidutinės kaitros 4-5 min. kepkite daržovių pastą, kol ji taps kvapni ir pradės minkštėti. Sudėkite kario pastą ir pakepinkite dar 1 min., tada suberkite lęšius ir išmaišykite.
- Supilkite kokosų gėrimą, 150 ml vandens ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir patroškinkite lęšius apie 10 min., kol jie taps kreminės konsistencijos. Per paskutines 5 min. sudėkite žirnelius ir troškinį pasūdykite.
- Įmaišykite didžiąją dalį kalendrų, tada karį padalykite į keturis dubenėlius kartu su ryžiais. Pabarstykite likusiomis kalendromis ir užpilkite jogurtu.
Skanaus!