Jis dera prie šaltų mėsos ar žuvies patiekalų, tradiciškai su juo valgomas virtas liežuvis, kiaušiniai, skaninama baltoji mišrainė – tad Velykų stalas tikrai neįsivaizduojamas be pono majonezo. Nors kartais graužiamės, jog per šventes nutolome nuo įprasto mitybos režimo ir prisivalgėme per daug, sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė siūlo mėgautis maistu nekaltinant savęs. Juk yra maisto produktų, kurių nevartojame kasdien, o tik per šventes – tai leiskime sau saikingai pasigardžiuoti tuo, ko jau seniai nevalgėme.
Naminis majonezo padažas
RECEPTAS
Padažui reikės:
1 kiaušinio trynio;
1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių;
200 ml aliejaus;
1 arbatinio šaukštelio garstyčių;
žiupsnelio druskos ir pipirų.
Kaip gaminti:
Viską sudėkite į indą ir išplakite rankiniu trintuvu iki grietinės tirštumo konsistencijos.
Veganiškas avokadų majonezas
RECEPTAS
Padažui reikės:
2 vnt. prinokusių avokadų;
2 valgomųjų šaukštų aliejaus;
1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių;
1 arbatinio šaukštelio garstyčių;
druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti:
Visus komponentus, išskyrus aliejų, sutrinkite trintuvu iki kreminės konsistencijos, tada pilkite aliejų ir dar kartą neilgai paplakite, kad viskas gerai susimaišytų.
Skanaus!