Tinklaraščio „Sukaramele.blogspot“ autorė Kristina išbandė tikrai neįprastą picą, kurią vadina savo metų atradimu.
Tai, turbūt, mano metų atradimas – greitai pagaminama pica keptuvėje. Jai ne tik kad orkaitės nereikia, bet ji ir pagaminama labai greitai, o ir tešla be mielių.
Tešlai standartiškai naudojamas vienodas kiekis grietinės ir majonezo, bet yra įvairių variantų. Galima naudoti tik grietinę (8 v.š.), galima dėti dalį šaukštų kefyro ar pieno (svarbu, kad bendras kiekis būtų plius/minus 8 šaukštai).
Ingredientus ant picos pagrindo galima naudoti įvairiausius jūsų mėgstamus, kaip ir standartinei picai, svarbu, kad jie jau būtų apdoroti (pvz., virta ar kepta mėsa, apkepta malta mėsa ar tiesiog mėgstama dešra, įvairiausios daržovės). Tad jeigu norisi kažko skanaus, šilto ir greito – ši pica sutverta tam!
Picos pagrindui reikės:
2 kiaušinių;
4 v.š. grietinės;
4 v.š. majonezo;
8-9 v.š. miltų;
žiupsnelio druskos, pipirų.
Padažui (kuriuo ištepsime picos pagrindą):
2-3 v.š. pomidorų padažo ARBA 1 v.š. garstyčių + 1 v.š. grietinės;
1 svogūno.
Gaminimas:
Į dubenį įmušame kiaušinius, išplakame, dedame grietinę, majonezą (ar kefyrą/pieną – ką pasirenkame), beriame druskos, pipirų ir gerai išplakame.
Tada sudedame miltus ir vėl gerai išmaišome, kol gausime vientisą masę. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Keptuvę patepame minimaliu kiekiu riebalų. Ją galima šiek tiek įkaitinti arba dar į šaltą keptuvę sudedame tešlą – visą dugną ištepame paruošta tešla. Ją padengiame padažu (galbūt patogiausia tai daryti šakute), išdėliojame smulkiai supjaustytą svogūną. Toliau išdėliojame kitus ingredientus (mėsą, dešrą, grybus, daržoves ir kt., o pabaigoje – tarkuotą sūrį).
Keptuvę uždengiame dangčiu ir paliekame kepti ant silpnos ugnies 12-15 min.
Iškepus picai, ją atsargiai išstumiame į didelę lėkštę.
Pjaustome, skanaujame ir džiaugiamės greita šilta vakariene.
Skanaus!