Šis kokteilis puikiai tinka pusryčiams, taip pat kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų.
Žaliasis kokteilis
Reikia:
3 vienetų salierų kotų;
1 agurko;
1 obuolio;
saujos šviežių špinatų lapų.
Gaminimas:
Obuolį, agurką ir salierų kotus nulupkite. Viską sudėkite į trintuvą ir trinkite iki vientisos masės.
Vitaminingasis kokteilis
Reikia:
1 stiklinės apelsinų sulčių;
1 banano;
šaukšto medaus;
0,5 stiklinės datulių;
0,5 stiklinės braškių;
kelių ledo gabaliukų (nebūtina).
Gaminimas:
Išimti iš datulių kauliukus, bananą nulupti, sudėti visus produktus į kokteilinę ir plakti iki vientisos masės.
Kokteilis su varške
Reikia:
1 stiklinės kefyro arba natūralaus lieso jogurto;
100 gramų minkštos varškės;
1 obuolio;
5 vnt. džiovintų slyvų.
Gaminimas:
Obuolį nulupti, sudėti visus produktus į trintuvą ir suplakti iki kokteilio konsistencijos.
Kokteilis su avižiniais dribsniais
Reikia:
200 ml skysto jogurto;
30 gramų sausų pusryčių su avižiniais dribsniais;.
1 banano;
cinamono ir vanilinio cukraus pagal skonį.
Gaminimas:
Viską sumalti trintuvu. Jeigu per tiršta, pridėkite daugiau jogurto.
Braškių ir persikų kokteilis
Reikia:
Stiklinės braškių:
2 persikų;
banano;
šaukštelio medaus;
100 ml pieno.
Gaminimas:
Išimkite persikų (labiausiai tinka gerai prinokę) kauliukus ir sudėję visus produktus į trintuvą, suplakite iki vientisos masės.
Avokadų kokteilis
Reikia:
1 vnt. gerai sunokusio avokado;
100 ml jogurto be jokių priedų ir skonių;
150 ml ananasų sulčių;
šaukštelio medaus.
Gaminimas:
Išimkite avokado kauliuką, nulupkite odelę. Suplakite jį su jogurtu ir medumi. Tik pačioje pabaigoje pilkite sultis ir vėl plakite iki gražiai vientisos masės.
Šokoladinis kokteilis
Reikia:
20 gramų juodo šokolado be priedų;
40 gramų migdolų;
1 arbatinio šaukštelio kakavos;
1 stiklinės pieno;
1 šaukšto medaus;
cinamono.
Gaminimas:
Migdolus paskrudinti keptuvėje ir sutrinti su šokoladu. Pridėti medaus, pieno, kakavos, cinamono ir viską suplakti.