Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Šalta sriuba

Šalta sriuba, kurios suvalgius karštą dieną grįžta jėgos

Kai alina karščiai, atsigaivinti padės labai paprastai pagaminama šalta sriuba. Pirmą kart ją ragavau vienoje karaimų kavinėje Trakuose ir pabandžiau pasigaminti namie.

Reikėjo:

pakelio kefyro,

1 ilgo agurko arba kokių 3-4 trumpų,

2 skiltelių česnako,

druskos pagal skonį,

krapų,

šiek tiek vandens.

Supyliau kefyrą, įpyliau šiek tiek vandens (čia jau pagal skonį kas mėgsta tirščiau/skysčiau). Aš pakeliui kefyro pyliau nepilną stiklinę vandens. Įdėjau druskos apie 1 a.š, sudėjau sutarkuotą agurką, išspaustas česnako skilteles ir krapus. Gerai išmaišiau ir beliko ragauti.

Mmmmm, nuplovė susikaupusį karštį ir atgaivino.

Skanaus!

Mama Agnė

Mano išsaugoti straipsniai