Kai alina karščiai, atsigaivinti padės labai paprastai pagaminama šalta sriuba. Pirmą kart ją ragavau vienoje karaimų kavinėje Trakuose ir pabandžiau pasigaminti namie.
Reikėjo:
pakelio kefyro,
1 ilgo agurko arba kokių 3-4 trumpų,
2 skiltelių česnako,
druskos pagal skonį,
krapų,
šiek tiek vandens.
Supyliau kefyrą, įpyliau šiek tiek vandens (čia jau pagal skonį kas mėgsta tirščiau/skysčiau). Aš pakeliui kefyro pyliau nepilną stiklinę vandens. Įdėjau druskos apie 1 a.š, sudėjau sutarkuotą agurką, išspaustas česnako skilteles ir krapus. Gerai išmaišiau ir beliko ragauti.
Mmmmm, nuplovė susikaupusį karštį ir atgaivino.
Skanaus!
Mama Agnė