Kai norisi kažko saldaus, bet neturite daug laiko ar nenorite jungti orkaitės, klasikinis obuolių pyragas keptuvėje – puikus pasirinkimas. Jis iškepa greitai, nereikalauja sudėtingų ingredientų, o rezultatas – minkštas, aromatingas ir gardus desertas, tinkantis tiek kasdienai, tiek svečiams pavaišinti.
Ingredientai
- 3–4 vidutiniai obuoliai
- 2 kiaušiniai
- 100 g cukraus (galima pakeisti ruduoju arba dėti mažiau, jei obuoliai saldūs)
- 100 g miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 50 g sviesto (dalį galima pakeisti aliejumi)
- Žiupsnelis druskos
- Vanilinio cukraus arba cinamono pagal skonį
Gaminimo eiga
- Paruoškite obuolius. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis.
- Ištirpinkite sviestą keptuvėje. Ant vidutinės ugnies pakepinkite obuolius 3–5 minutes, kol jie šiek tiek suminkštės. Pagal skonį pabarstykite cinamonu.
- Išplakite tešlą. Dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, kol masė taps puri. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilkite likusį ištirpintą sviestą. Maišykite, kol gausite vientisą tešlą.
- Supilkite tešlą ant obuolių. Tešla turi tolygiai apgaubti vaisius keptuvėje.
- Kepkite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies apie 20–25 minutes. Pyragas turi gražiai pakilti ir sutvirtėti.
- Apverskite. Atsargiai apverskite pyragą ant lėkštės ir dar kartą įdėkite atgal į keptuvę, kad apskrustų kita pusė (apie 5 minutes).

Patarimai
- Pyragas skaniausias šiltas, patiektas su plakta grietinėle, ledais arba tiesiog puodeliu arbatos.
- Jei norite ypatingo skonio, į tešlą galite įmaišyti saują razinų ar kapotų riešutų.
- Labiausiai tinka rūgštesni obuoliai, pavyzdžiui, „Antonovka“ ar „Ligol“, nes jie suteikia pyragui gaivumo.