Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Klasikinis obuolių pyragas keptuvėje: paprastas ir gardus receptas

Obuolių pyragas / Shutterstock
Obuolių pyragas / Shutterstock

Kai norisi kažko saldaus, bet neturite daug laiko ar nenorite jungti orkaitės, klasikinis obuolių pyragas keptuvėje – puikus pasirinkimas. Jis iškepa greitai, nereikalauja sudėtingų ingredientų, o rezultatas – minkštas, aromatingas ir gardus desertas, tinkantis tiek kasdienai, tiek svečiams pavaišinti.

Ingredientai

  • 3–4 vidutiniai obuoliai
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus (galima pakeisti ruduoju arba dėti mažiau, jei obuoliai saldūs)
  • 100 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 50 g sviesto (dalį galima pakeisti aliejumi)
  • Žiupsnelis druskos
  • Vanilinio cukraus arba cinamono pagal skonį

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite obuolius. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis.
  2. Ištirpinkite sviestą keptuvėje. Ant vidutinės ugnies pakepinkite obuolius 3–5 minutes, kol jie šiek tiek suminkštės. Pagal skonį pabarstykite cinamonu.
  3. Išplakite tešlą. Dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, kol masė taps puri. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilkite likusį ištirpintą sviestą. Maišykite, kol gausite vientisą tešlą.
  4. Supilkite tešlą ant obuolių. Tešla turi tolygiai apgaubti vaisius keptuvėje.
  5. Kepkite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies apie 20–25 minutes. Pyragas turi gražiai pakilti ir sutvirtėti.
  6. Apverskite. Atsargiai apverskite pyragą ant lėkštės ir dar kartą įdėkite atgal į keptuvę, kad apskrustų kita pusė (apie 5 minutes).
Vienas skaniausių visų laikų obuolių pyragų

Patarimai

  • Pyragas skaniausias šiltas, patiektas su plakta grietinėle, ledais arba tiesiog puodeliu arbatos.
  • Jei norite ypatingo skonio, į tešlą galite įmaišyti saują razinų ar kapotų riešutų.
  • Labiausiai tinka rūgštesni obuoliai, pavyzdžiui, „Antonovka“ ar „Ligol“, nes jie suteikia pyragui gaivumo.


Įdomūs video:

Ar patiko straipsnis?

Mano išsaugoti straipsniai