Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Šaltai traškūs „Pear Crisp“ oro gruzdintuvėje: paprastas ir aromatingas desertas

Kriaušių desertas
Kriaušių desertas

Kriaušės – rudens favoritės, kurios puikiai tinka ne tik šviežios, bet ir keptos. Jei norite greito, šilto, bet kartu šaltai traškaus deserto, išbandykite „Pear Crisp“ (traškias kriaušes) oro gruzdintuvėje. Šis receptas nereikalauja daug pastangų, tačiau rezultatas pranoks lūkesčius – švelniai karamelizuotos kriaušės ir trapus, šiltas trupininis viršus, puikiai derantis su šaltais ledų rutuliukais.

Ingredientai (2–3 porcijoms)

  • 3 vidutinės, prinokusios kriaušės
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 2 šaukštai cukraus arba medaus
  • ½ šaukštelio cinamono
  • 1 žiupsnelis muskato (nebūtina)

Trupiniams:

  • 50 g avižinių dribsnių
  • 30 g miltų
  • 30 g sviesto (šalto, kubeliais)
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • Žiupsnelis druskos
Kriaušių desertas
Kriaušių desertas

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite kriaušes. Nuplaukite, nulupkite (nebūtina) ir supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir, jei norite, trupučiu muskato.
  2. Sudėkite į formeles. Kriaušių skilteles paskirstykite į mažas karščiui atsparias indelių porcijas, tinkamas oro gruzdintuvei.
  3. Pasiruoškite trupinius. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, druską ir sviestą. Trinkite pirštais, kol susidarys smulkūs trupiniai.
  4. Užberkite trupinius ant kriaušių. Uždenkite vaisius tolygiu sluoksniu.
  5. Kepkite oro gruzdintuve. Nustatykite 180 °C ir kepkite apie 12–15 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos ir traškus.

Patiekimas

Šiltą „Pear Crisp“ patiekite su:

  • vaniliniais ledais (šaltas ir šiltas kontrastas suteiks ypatingo skonio),
  • plakta grietinėle,
  • arba tiesiog puodeliu kvapnios arbatos.

Patarimai

  • Vietoje kriaušių galite naudoti obuolius arba obuolių ir kriaušių mišinį.
  • Norint ypatingo skonio, į trupinius galima įmaišyti kapotų riešutų ar kokosų drožlių.
  • Šis desertas puikiai tinka, kai norisi greito, bet įspūdingo saldumyno be orkaitės.


Įdomūs video:

Ar patiko straipsnis?

Mano išsaugoti straipsniai