Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Raudonųjų serbentų drebučiai: ruoškimės žiemai jau dabar

Ruošiamės žiemai: raudonųjų serbentų drebučiai
Paskutinį kartą atnaujinta:

Raudonųjų serbentų drebučiai – tai gaivus ir lengvas desertas, kuris puikiai atskleidžia šių uogų rūgštelę ir natūralų aromatą. Tai vienas paprasčiausių būdų išsaugoti vasaros skonį ilgesniam laikui – drebučiai tinka tiek prie saldžių patiekalų, tiek kaip pagardas prie sūrio ar mėsos. Be to, raudonųjų serbentų drebučiai ne tik dailiai atrodo stiklainiuose, bet ir yra puiki idėja žiemai sukaupti atsargas.

raudonieji serbentai
Raudonieji Serbentai

Raudonųjų serbentų drebučiai – gaminimas:

  • Uogas atskirti nuo kotelių.
  • Nuplautas palikti, kad nuvarvėtų.
  • Tada išspausti per marlę, panašiai kaip bulves cepelinams.
  • Kauliukus išmesti, o gautas sultis pilti į puodą.
  • Sumaišyti su cukrumi (santykis maždaug 1:1) ir užvirus pavirinti 15-20 min.
  • Pravėsusį, bet dar šiltą sirupą supilstyti į paruoštus stiklainius ir neuždengus palikti kol visai atvės.

Tinka kaip uogienė prie blynų, apkepų, paskaninti ledus arba galima pasidaryt tiek karštą tiek šaltą gėrimą.

 
 

Zita



Įdomūs video:

Ar patiko straipsnis?

Mano išsaugoti straipsniai