Šie bulviniai piršteliai yra lengvas receptas, kuris ypač patiks mažiesiems šeimos nariams. Tačiau pirštus apsilaižys ir mama, ir tėtis!...
dienos receptas
Bulvės – sotus ir pigus įvairių lietuviškų patiekalų ingredientas, kurį rastume kiekvienoje virtuvėje. Be to, pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, tai ne tik kompleksinių angliavandenių, bet ir kai kurių vitaminų ir mineralų šaltinis...
Jei burokėlius mėgstate nebent šaltibarščiuose, tai tik todėl, kad dar nesate ragavę su jais kitokių puikių patiekalų: pradedant maltinukais ir apkepais, baigiant šokoladiniais pyragais ir keksiukais. Šiandien pristatome burokėlių ir morkų apkepą....
Net jei save laikote kulinarijos pradinuku ir cinamoninėmis bandelėmis ar net naminiais prancūziškais batonais žavitės tik nuotraukose socialiniuose tinkluose, verta pabandyti susikurti mažą šventę. ...
Jei ieškote patiekalo, kuris būtų lengvas, gardus ir greitai paruošiamas, cukinijų ir sūrio apkepas yra puikus pasirinkimas.
Meksikos spalvos ir aromatai atkeliauja į lietuvišką žiemą: išsikepkite enčiladų pyragą....
Toks maistas vadinamas komfortišku, nes kelia nostalgiškas asociacijas su vaikyste, namų jaukumu ir saugumu – tuo, ko kartais trūksta skubioje kasdienybėje. Tad toks paprastas, prisiminimus keliantis maistas atpalaiduoja ir kelia teigiamas emocijas. O bulvių sriubos, pagardintos pienu ar grietinėle, variacijų tikrai daug, tad atšalus orams galima improvizuoti. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad bulvės lietuvių mityboje užima...
Pasiilgome pavasario, bet orai dar tokie žvarbūs, kad vakarais taip ir norisi aromatingo šildančio maisto, tad prisiminkime dar vaikystėje mamų ruoštus čanachus. Nors šis gruziniškas patiekalas autentiškai ruošiamas su aviena, ją galite keisti ir vištiena – taip be galo skanią vakarienę paruošite pigiau, vos už kelis eurus. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad vištiena laikoma sveikatai palankesne mėsa, nes joje yra ...
Miltinius patiekalus mėgstame, tačiau neretai miltai sulaukia prieštaringų vertinimų: neva geriau jų nevalgyti ar visai atsisakyti. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė įsitikinusi, kad tokių kraštutinumų vaikytis neverta, o saikingai valgydami miltinius patiekalus savo sveikatai tikrai nepakenksime. ...
Riešutai – mitybą įvairiais metų laikais praturtinantis maisto produktas, savo didžiuliu naudingųjų medžiagų kiekiu prisidedantis prie geresnės savijautos. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, jų sudėtyje esančios maistinės medžiagos prisideda prie širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto prevencijos....
Kviečiame pasigaminti trintą morkų sriubą, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų sąrašo šeimai....