53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Dienos receptas: gardžioji morkų sriuba

Dienos receptas: gardžioji morkų sriuba

Kviečiame pasigaminti trintą morkų sriubą, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų sąrašo šeimai.

Kad sriubos skonis būtų pikantiškesnis, galima įdėti po pusę šaukštelio malto imbiero ir maltų čili pipiriukų. Tačiau jei planuojate sriubos duoti ir mažamečiams vaikams, geriau to nedaryti. Beje, galima sultinio pilti kiek mažiau, tada bus puiki, maistinga trinta košė mažiesiems ragautojams.

~4 porcijoms reikės:

– 1 supjaustyto svogūno;

– 1-2 sutrintų česnako skiltelių;

– 2 didelių skiltelėmis supjaustytų morkų;

– 2 vidutinių gabaliukais supjaustytų bulvių;

~1 l sultinio< (kad apsemtų daržoves ir dar būtų keliais cm daugiau);

– kelių riekių skrudintos forminės duonos (nebūtina).

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Įkaitintoje keptuvėje arba iš karto puode, kuriame virsime sriubą, svieste arba aliejuje pakepinkime svogūną su česnaku.

Po kelių minučių sudėkime pjaustytas morkas, pakepkime apie 3-4 min. Galima įpilti šlakelį karšto vandens, jei morkos pradėtų svilti.

Jei naudojame, dabar įmaišome ir po pusę šaukštelio malto imbiero, čili paprikos miltelių.

Supilame sultinį (jis turi visiškai apsemti daržoves ir dar būti šiek tiek virš jų).

Sudedame pjaustytas bulves, viską užviriname ir verdame apie 20-25 min., kol daržovės suminkštės.

Tada viską sutriname trintuvu.

Paragaujame, jei trūksta, įberiame dar druskos, pipirų.

Patiekti sriubą galime su mažais gabaliukais supjaustyta formine duona.

Bon appetit!

Mano išsaugoti straipsniai