Toks maistas vadinamas komfortišku, nes kelia nostalgiškas asociacijas su vaikyste, namų jaukumu ir saugumu – tuo, ko kartais trūksta skubioje kasdienybėje. Tad toks paprastas, prisiminimus keliantis maistas atpalaiduoja ir kelia teigiamas emocijas. O bulvių sriubos, pagardintos pienu ar grietinėle, variacijų tikrai daug, tad atšalus orams galima improvizuoti. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad bulvės lietuvių mityboje užima...
dienos receptas
atsitiktinis
Jei manų kruopas pakeisite bolivinėmis balandomis, o dalį cukraus – saldžiais gerai sunokusiais bananais, iškepsite šiek tiek sveikuoliškesnę tradicinio varškės apkepo versiją.
Bulvės – sotus ir pigus įvairių lietuviškų patiekalų ingredientas, kurį rastume kiekvienoje virtuvėje. Be to, pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, tai ne tik kompleksinių angliavandenių, bet ir kai kurių vitaminų ir mineralų šaltinis...
Grikiai puikiai tinka augti įvairiose klimato zonose ir skirtingo tipo dirvožemiuose: jie gerai veša žemesnėje temperatūroje, tad Lietuvoje šios kruopos neabejotinai tapo viena pagrindinių sėjamų kultūrų. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė akcentuoja grikių naudą žmogaus organizmui ir įvardina juos kaip „super maistą“....
Skubant dienos metu daugelis mėgsta pasilepinti greitai paruošiamais, bet pigiais ir gardžiais patiekalais. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kiekvienos dienos meniu turėtų būti praturtintas sveikatai palankiais produktais, pavyzdžiui, avokadais, žuvimi, lęšiais, daržovėmis, kokybiška duona ir pan. ...
Tinklaraštininkė Kristina iš „Su karamele“ kepė kakavinę bananų duoną. Pasak jos, šis patiekalas paprastai ir greitai pagaminamas, yra skanus ir sveikas. Pyragas yra be baltų miltų, be cukraus ir be kiaušinių!...
Yra daugybė ožkos sūrio rūšių – nuo šviežio ir kreminio iki brandinto ir trapaus. Sūrio tekstūra ir skonis gali skirtis dėl tokių veiksnių kaip ožkų veislė, mityba ir gamybos būdai. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kiekvienas turėtų spręsti savarankiškai dėl suvartojamo tokio sūrio kiekio, tačiau nepamiršti saiko....
Šis pyrago receptas patiks visiems smaližiams, nesvarbu, koks jų amžius....
Po truputį, pas dalį šalies gyventojų, jau galima pamatyti vieną kitą pūpsantį moliūgą. Tiesa, didysis sezonas prasidės už gero mėnesio, tačiau jei jau dabar turite puikiai prinokusį gražuolį, kviečiame išbandyti šį receptą.
Dažnai lavašo suktinukai asocijuojasi su nesveiku maistu. Tačiau paruoštas namuose jis gali būti ne tik be galo skaniu, bet ir sveiku. Tereikia nenaudoti padažų ir įdėti daugiau daržovių. Be to, juos itin mėgsta vaikai, o įsidėti į kelionę ar valgyti gamtoje itin patogu....
Leistinukai - mūsų vaikystės patiekalas, kuriuo norisi lepinti ir mažuosius šeimos narius. Pagaminkite jiems šiuos lengvai paruošiamus leistinukus!...
Kriaušės yra vienas iš seniausių pasaulyje auginamų vaismedžių, savo išskirtiniais vaisiais žavintis ištisas kartas. Nesvarbu, ar tai vasaros popietė, ar žiemos metas – šie vaisiai tampa puikiu užkandžiu išalkus, puošia kepinius bei desertus. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, kriaušės itin praturtina žmogaus mitybą, kadangi savyje turi daug vitamino C. ...