Po truputį, pas dalį šalies gyventojų, jau galima pamatyti vieną kitą pūpsantį moliūgą. Tiesa, didysis sezonas prasidės už gero mėnesio, tačiau jei jau dabar turite puikiai prinokusį gražuolį, kviečiame išbandyti šį receptą.
Ingredientai:
- 1 kg moliūgo (nulupto ir supjaustyto kubeliais)
- 1 didelis svogūnas (smulkiai supjaustytas)
- 2 česnako skiltelės (smulkiai pjaustytos)
- 2 vidutinės bulvės (nuluptos ir supjaustytos kubeliais)
- 1 morka (nulupta ir supjaustyta kubeliais)
- 1 l daržovių sultinio
- 200 ml kokosų pieno (galima pakeisti grietinėle)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Žiupsnelis muskato riešuto (pagal skonį)
- Šviežios petražolės arba krapai (papuošimui)
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite didelę puodą su alyvuogių aliejumi. Įdėkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnas taps skaidrus ir suminkštės.
- Į puodą sudėkite moliūgą, bulves ir morką. Visus daržoves trumpai pakepkite su svogūnais, kad šiek tiek apkeptų.
- Supilkite daržovių sultinį į puodą ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite sriubą apie 20-25 minutes arba kol daržovės taps visiškai minkštos.
- Kai daržovės išvirs, išjunkite ugnį ir leiskite sriubai šiek tiek atvėsti. Tada, naudodami trintuvą, sutrinkite sriubą iki vientisos konsistencijos.
- Į sriubą įpilkite kokosų pieno (arba grietinėlės) ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir žiupsneliu muskato riešuto.
- Sriubą dar kartą pakaitinkite, bet neleiskite užvirti.
- Patiekite sriubą karštą, papuoštą šviežiomis petražolėmis arba krapais.
Skanaus!