Silkė – neatsiejama lietuviško stalo dalis, ypač per šventes. Tačiau ją galima paruošti ne tik įprastai su svogūnais ar burokėliais. Išbandykite silkę su džiovintais baravykais – netikėtą, bet labai harmoningą derinį, kuris sujungia jūros sūrumą ir miško aromatą.
svogūnai
Naujausias
Šis patiekalas – sotus, kvapnus ir puikiai tinkantis tiek šeimos pietums, tiek svečiams nustebinti. Sūris suteikia švelnaus kreminio skonio, o svogūnai – saldumo bei aromato.
Prisimenu savo vaikystę, kai močiutė ruošdavo obuolius, kriaušes džiovinimui - išpjaudavo sėklalizdžius, supjaustydavo skiltelėmis, pabarstydavo cinamonu ir, suvėrusi jas ant siūlo, kabindavo virš krosnies, kad skiltelės džiūtų. „Žiemai", - sakydavo, bet tos žiemos tie džiovinti obuolių ir kriaušių karoliai dažniausiai nė nesulaukdavo, nes vos išdžiūvusius juos bemat išgraibstydavo anūkai....
Čili troškinys tirštas, sotus, gardus ir šiek tiek aštrus. Čili kon karne – jautienos faršas troškintas su svogūnais, astriaisiais pipirais, česnakais, paprika, trintais pomidorais ir prieskoniais.
Svogūnai – vienos iš populiariausių daržovių Lietuvos daržuose. Jie ne tik lengvai prižiūrimi, bet ir pasižymi natūraliomis antibakterinėmis savybėmis, todėl dažnai laikomi „apsauginiais“ augalais.
Vidutiniškai papildomas kūdikių primaitinimas prasideda sulaukus pusės metų. Įvedant į mažylio racioną naujų produktų svarbu laikytis kelių taisyklių....