Silkė su džiovintais baravykais: tradicinis skonis su gurmanišku akcentu

Silkė su džiovintais baravykais / Shutterstock
Silkė su džiovintais baravykais / Shutterstock

Silkė – neatsiejama lietuviško stalo dalis, ypač per šventes. Tačiau ją galima paruošti ne tik įprastai su svogūnais ar burokėliais. Išbandykite silkę su džiovintais baravykais – netikėtą, bet labai harmoningą derinį, kuris sujungia jūros sūrumą ir miško aromatą.

Silkė su džiovintais baravykais ir svogūnais

Ingredientai:

  • 2 sūdytos silkės filė (be odos ir ašakų)
  • 30 g džiovintų baravykų
  • 2 svogūnai
  • 3 šaukštai aliejaus (geriausia – saulėgrąžų arba alyvuogių)
  • 1 šaukštelis obuolių acto
  • 1 šaukštelis cukraus
  • Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • Krapų ar petražolių papuošimui
Silkė su džiovintais baravykais / Shutterstock
Silkė su džiovintais baravykais / Shutterstock

Paruošimas:

  1. Baravykus užpilkite karštu vandeniu ir palikite 30–40 minučių, kad suminkštėtų. Tada nukoškite, bet neišpilkite vandens – jį galėsite panaudoti svogūnams troškinti.
  2. Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepinkite aliejuje iki lengvo auksinio atspalvio. Įpilkite šlakelį baravykų nuoviro, įdėkite cukraus ir acto – leiskite svogūnams karamelizuotis.
  3. Tuo metu baravykus susmulkinkite ir trumpai pakepinkite kartu su svogūnais. Pagardinkite pipirais.
  4. Silkę supjaustykite gabaliukais ir sluoksniuokite su svogūnų ir grybų mišiniu.
  5. Palikite patiekalą šaldytuve bent 3–4 valandoms (geriausia per naktį), kad skoniai susigertų.

Patiekimas: prieš patiekiant papuoškite šviežiais krapais ar petražolėmis.

Patarimas:

Ši silkė puikiai dera su virtomis bulvėmis, juoda duona ar net šventiniu baravykų užkandžių stalu. Jei norite švelnesnio skonio, galite įpilti šiek tiek grietinės ar majonezo, o norint išryškinti grybų aromatą – kelis lašus trumų aliejaus.

Ar patiko straipsnis?