Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Orkaitėje kepti kiaulienos suktinukai su sūriu ir svogūnais

Kiaulienos suktinukai / WorldRecipes.eu LT
Kiaulienos suktinukai / WorldRecipes.eu LT

Šis patiekalas – sotus, kvapnus ir puikiai tinkantis tiek šeimos pietums, tiek svečiams nustebinti. Sūris suteikia švelnaus kreminio skonio, o svogūnai – saldumo bei aromato.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 600 g kiaulienos nugarinės arba sprandinės,
  • 150 g fermentinio sūrio,
  • 2 vidutiniai svogūnai,
  • 2 skiltelės česnako,
  • druska, pipirai,
  • 1 šaukštelis paprikos miltelių,
  • 1 šaukštelis džiovintų žolelių (raudonėlis, čiobreliai ar bazilikas),
  • 2 šaukštai aliejaus,
  • 100 ml sultinio arba vandens.

Gaminimas:

  1. Mėsos paruošimas.
    Kiaulienos gabalėlius supjaustykite plonomis riekelėmis (apie 1 cm storio), šiek tiek pamuškite plaktuku, kad suminkštėtų. Pagardinkite druska, pipirais, paprika ir žolelėmis.
  2. Įdaras.
    Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite. Fermentinį sūrį sutarkuokite.
  3. Suktinukų formavimas.
    Ant kiekvieno mėsos gabaliuko dėkite svogūnų ir sūrio. Susukite į suktinuką, užfiksuokite dantų krapštuku arba perriškite siūlu.
  4. Kepimas.
    Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai apkepkite suktinukus iš visų pusių, kad apskrustų. Sudėkite juos į kepimo indą, užpilkite sultiniu.
  5. Orkaitėje.
    Kepkite 180 °C temperatūroje apie 35–40 minučių, kol mėsa suminkštės, o sūris viduje išsilydys.
  6. Patiekimas.
    Išėmę iš orkaitės, išimkite dantų krapštukus ir patiekite karštus su bulvių koše, ryžiais ar daržovėmis.
Kiaulienos suktinukai / WorldRecipes.eu LT
Kiaulienos suktinukai / WorldRecipes.eu LT



Įdomūs video:

Ar patiko straipsnis?

Mano išsaugoti straipsniai