Šis patiekalas – sotus, kvapnus ir puikiai tinkantis tiek šeimos pietums, tiek svečiams nustebinti. Sūris suteikia švelnaus kreminio skonio, o svogūnai – saldumo bei aromato.
Ingredientai (4 porcijoms):
- 600 g kiaulienos nugarinės arba sprandinės,
- 150 g fermentinio sūrio,
- 2 vidutiniai svogūnai,
- 2 skiltelės česnako,
- druska, pipirai,
- 1 šaukštelis paprikos miltelių,
- 1 šaukštelis džiovintų žolelių (raudonėlis, čiobreliai ar bazilikas),
- 2 šaukštai aliejaus,
- 100 ml sultinio arba vandens.
Gaminimas:
- Mėsos paruošimas.
Kiaulienos gabalėlius supjaustykite plonomis riekelėmis (apie 1 cm storio), šiek tiek pamuškite plaktuku, kad suminkštėtų. Pagardinkite druska, pipirais, paprika ir žolelėmis. - Įdaras.
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite. Fermentinį sūrį sutarkuokite. - Suktinukų formavimas.
Ant kiekvieno mėsos gabaliuko dėkite svogūnų ir sūrio. Susukite į suktinuką, užfiksuokite dantų krapštuku arba perriškite siūlu. - Kepimas.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai apkepkite suktinukus iš visų pusių, kad apskrustų. Sudėkite juos į kepimo indą, užpilkite sultiniu. - Orkaitėje.
Kepkite 180 °C temperatūroje apie 35–40 minučių, kol mėsa suminkštės, o sūris viduje išsilydys. - Patiekimas.
Išėmę iš orkaitės, išimkite dantų krapštukus ir patiekite karštus su bulvių koše, ryžiais ar daržovėmis.
