Žuvis yra puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių ir vitaminų šaltinis, todėl ji turėtų būti viena iš vaikų mitybos raciono dalis.
žuvies patiekalai
Naujausias
Tie, kas ieško nesunkiai paruošiamo žuvies patiekalo, kuris būtų lengvas tiek skrandžiui, tiek piniginei, dažnai abiejuose Atlanto pusėse renkasi šviežią vilkešerį. Kuo paaiškinti šios žuvies populiarumą? Dėl švelniai saldaus skonio, didelio baltymų kiekio ir mėsingos konsistencijos ją labai paprasta ruošti įvairiais būdais. Be to, „Iki“ mėsos technologas Gintaras Bačkovas atkreipia dėmesį, kad vilkešeris ypač rekomenduojamas tiems, kurie nemėgsta pernelyg sti...
Šis patiekalas patiks ir mažam, ir dideliam. Kartu su traškiais lašišų kepsneliais galėsite rinktis norimą garnyrą - ryžius, bulves ar daržoves....
Kai už lango vis dažniau džiugina šiluma – daugeliui norisi gaivesnių, lengviau virškinamų patiekalų. Sugrįžus vasariškiems orams mitybos specialistai ragina rinktis skrandžio neapsunkinančius valgius, pavyzdžiui, daržoves, vaisius, žuvį, įvairias salotas bei pataria vengti itin riebaus kepto maisto, vartoti kuo daugiau vandens. Pasak „Maximos“ subalansuotos mitybos partnerės, dietistės Vaidos Kurpienės, tokiomis dienomis puikiu pasirinkimu gali būti šviežias vaivor...
Žuvis yra švelni ir lengvai virškinama, joje gausu vertingų maisto medžiagų. Žuvies patiekalų vaikams reikėtų valgyti bent dukart per savaitę. Kaip dažnai ją valgo jūsiškiai?...