53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Braunis

Dienos receptas: gardusis šokoladinis braunis

Pradėti dieną siūlome su ypatingu tinklaraščio „Maistas ant stalo“ receptu. Šis Brownie – braunio receptas nuostabus tuo, kad jį galite patiekti bet kuria proga. Puikiai tiks šventei namuose, ramiam pasisėdėjimui su draugais, neštis į darbą kai reikia pavaišinti kolegas ar vaikams į mokyklą gimtadienio šventei. Visi bus sužavėti, nes mūsų braunis tikrai „macnus“. Kas gali būti labiau šokoladiškesnis negu braunis? Tik šokoladas.

Braunį galima kepti 23 cm torto formoje, supjaustyti kaip torto gabaliukus – gaunasi apie 12 vnt, ant viršaus galima uždėti baltų vanilinių ledų. Atrodys labai prašmatniai ir šventiškai.

Kitas pateikimo būdas – kepti stačiakampio formos inde (20×30 cm), supjaustyti 4×4 cm kvadratėliais ir patiekti tiesiog supjaustytus lėkštėje. Papuošimui ant viršaus galima pabarstyti kakavos arba cukraus pudros, bet tai tikrai nebūtina. Supjausčius kvadratėliais gausite daugiau porcijų negu kepant apvalioje formoje. Ar nebus per maži gabaliukai? Tikrai ne! Šio pyrago daug nesuvalgysi.

Patarimas

Jeigu norite gražiai ir estetiškai patiekti, braunį iškepkite iš vakaro, padėkite į šaldytuvą ir supjaustykite iškart išimtą iš šaldytuvo. Braunis turi būti šaltas, kad gražiai susipjaustytų. Supjaustytą padėkite pabūti kelias valandas kambario temperatūroje. Jis suminkštės ir bus gardesnis.

Ką tik iškepęs braunis yra labai minkštas, sunkiai pjaustosi ir trupa.

Brownie – braunio receptas

∅ 23 cm torto forma arba 20×30 cm stačiakampė

  • 230g sviesto (netoleruoju pieno, todėl naudojau „Vegan block”)
  • 230 g juodojo šokolado
  • 4 kaimiški kiaušiniai
  • 230 g rudojo cukraus
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 150 g balto cukraus
  • 0.5 a.š. druskos
  • 130 g miltų

Gaminimas

  1. Ant nedidelės kaitros ištirpinkite sviestą, sumeskite šokoladą ir maišykite iki vientisos masės.
  2. Išplakite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, vanilės ekstraktą. Maišykite, kol ištirps cukrus ir druska.
  3. Į kiaušinių dubenį nuolat maišydami šluotele supilkite šiltą sviesto ir šokolado mišinį. Nesustokite maišyti, nes jeigu sviesto ir šokolado masė bus per karšta, kiaušiniai gali sušokti į kiaušinienę. Išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Į dubenį suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
  5. Į kepimo indą įtieskite kepimo popierių, dugną patepkite sviestu. Supilkite tešlą ir kepkite ant vidurinės lentynos 175°C temperatūroje 45 minutes.
  6. Iškepusį braunį palikite atvėsti. Patiekite su vaniliniais ledais ar tiesiog supjaustytą prie šilto gėrimo. Braunis gražiausiai pjaustosi išimtas iš šaldytuvo ir gerokai sustingęs. Skanaus!
Braunis

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Mano išsaugoti straipsniai