Dienos receptas: karamelės užtepėlė

Karamelės užtepėlė
Karamelės užtepėlė
Paskutinį kartą atnaujinta:

Karamelės užtepėlė gali būti naudojama kaip glaistas tortui. Tik pagaminus kol ji skysta galite padaryti smulkius papuošimus, kurie vėliau sustandėja. Ši naminė karamelė – tobulas įdaras kruasanams, eklerams ar bandelėms. Primena rududu, tačiau pagaminsite greičiau – vos per 10-15 minučių. Receptu dalinasi „Maistas ant stalo“.

Karamelės užtepėlė

  • 200 g grietinėlės 35% riebumo
  • 90 g karamelinio gliukozės sirupo (rudos spalvos, jo yra visose Maximose cukraus skyriuje, 750 g kainuoja apie ~2,5 Eur, galima naudoti ir šviesų)
  • 70 g cukraus
  • 30 g vandens
  • 5 g želatinos (smulkaus malimo)
  • 80 g kondensuoto pieno (man skaniausias plastikiniuose maišeliuose)
  • 85 g sviesto

Karamelės glaistas

  1. Grietinėlę užvirkite, atidėkite į šalį.
  2. Į nedidelį puodą suberkite cukrų, supilkite karamelinį gliukozės sirupą. Užvirkite. Sumažinkite kaitrą ir virkite 3-4 minutes (neilgiau, nes sudegs) nusistatykite laikmatį nuo užvirimo.
  3. Į verdantį cukraus sirupą pamažu supilkite grietinėlę, išmaišykite ir užvirkite. Patraukite nuo kaitros.
  4. Pasverkite želatiną ir užpilkite verdančiu vandeniu, maišykite mediniu pagaliuku kol visiškai ištirps.
  5. Į želatiną supilkite kambario temperatūros kondensuotą pieną, išmaišykite. Gautą masę supilkite į puodą su karamele. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Jei gavosi guziukų naudokite blenderį.
  6. Sudėkite sviestą, išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite į sandarų indą, kad atvėstų.
  7. Karamelę laikykite kambario temperatūroje. Jeigu norite rududu konsistencijos padėkite į šaldytuvą.
Karamelės užtepėlė
Karamelės užtepėlė