Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!

Dienos receptas: Kūčių silkė su baravykais

Silkė Kūčioms ruošiama su įvairiausiomis daržovėmis. Šiandien dalinamės receptu su džiovintais baravykais. Silkė su grybais gali būti gaminama su marinuotais baravykais ar bet kuriais kitais pasirinktais grybais. Jeigu norite šviežių, nusipirkite pievagrybių.

Silkė Kūčioms su baravykais

  • 40 g džiovintų baravykų
  • 1-2 svogūnai (priklausomai nuo dydžio)
  • druskos pagal skonį
  • keli žiupsniai prieskonių mišinio kurį sudaro: saldžiosios paprikos, dašiai, česnakai, juodieji pipirai, mairūnai, rozmarinai, raudonėliai.
  • 1 – 2 silkės su galva arba 150 – 200 g silkių file

Paruošimas

  1. Sudedame džiovintus baravykus į dubenį, užpilame vandeniu ir paliekame parai.
  2. Nulupame svogūnus, smulkiai supjaustome ir pakepiname ant nedidelės kaitros.
  3. Nupilame išbrinkusius baravykus. Šiek tiek susmulkiname ir nuvarvinę vandenį sudedame į keptuvę su svogūnais. Apkepame. Beriame druskos ir prieskonių mišinio.
  4. Gerai išmaišome.
  5. Čia rasite kaip paruošti šviežią silkę. Silkę supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.  Sudėkite į silkės lėkštę.
  6. Jeigu norite riebiau ant viršaus užpilkite truputį šviežio sėmenų aliejaus. Sudėkite paruoštus baravykus.
  7. Viršų galite papuošti turimais žalumynais. Skanaus!

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Silkė su baravykais

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Mano išsaugoti straipsniai