Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!

Dienos receptas: vyniotinis su maskarpone, uogomis ir želė (VIDEO)

Šis vyniotinis yra su maskarpone, želė, avietėmis ir šilauogėmis. Jis patiks ir mažiems, ir dideliems. Tiks bet kokiai progai. Vasarai ir žiemai, gimtadieniams, žiemos ar pavasario šventėms. Biskvitas purus it debesėlis, o kremas tirpsta burnoje.

Vyniotinis su maskarpone, uogomis ir želė

Reikės: standartinės kepimo skardos (46×38)

Pagaminsite didelį, 40 cm ilgio, vyniotinį

Biskvitas

  • 7 kiaušiniai
  • 100 g + 70 g cukraus pudros (kavamale baltą cukrų sumalu į cukraus pudrą)
  • 70 g neutralaus skonio aliejaus
  • 70 g pieno (naudojau avižų)
  • 126 g miltų (naudojau baltus speltos, jeigu netoleruojate gliuteno, naudokite krakmolą)
  • 3 g kepimo miltelių
  • 1 šaukštas vanilės ekstrakto

Kremas

  • 250 g Philadelphia tepamo sūrelio
  • 250 g Maskarponės
  • 200 grietinėlės 30 proc
  • 100 g cukraus pudros

Uogos

  • 250 g aviečių
  • 200 g šilauogių

Želė

  • 1 pakelis vyšnių, braškių, arba aviečių želė
  • 500 ml verdančio vandens

Gaminimas

Želė

Želė geriausia pasiruošti iš vakaro, kad kai gaminsite būtų sustingusi.

  1. Pakelį želė užpilkite puse litro verdančio vandens ir maišykite kol viskas ištirps, kad neliktų gumulėlių.
  2. Naudojau keraminį kugelio indą 18×26 cm. Supilkite ištirpusią želė į panašių išmatavimų indą.
  3. Iš sustingusios želė išpjaukite dvi apie 3 cm pločio juostas per visą indo ilgį ir palikite želė dubenyje. Jų reikės į vyniotinį.

Kaip išsikepti biskvitą vyniotiniui

  1. Suplakite pieną, aliejų ir vanilės ekstraktą. Padėkite į šoną, kad kai maišysite tešlą būtų paruošta.
  2. Į atskirą dubenį pasisverkite miltus, suberkite kepimo miltelius ir baltymų plakimo šluotele gerai išmaišykite. Padėkite į šalį.
  3. Sumalkite baltą cukrų – pasigaminkite cukraus pudros.
  4. Baltymus atskirkite nuo trynių. Didesniame dubenyje plakite baltymus su 100 g cukraus pudros tol kol baltymai sustandės tiek, kad pavertus dubenį šonu liktų vietoje.
  5. Atskirame inde plakite trynius tol kol jų masė padvigubės, o spalva taps šviesiai gelsva. Plakdami suberkite 70 g cukraus pudros.
  6. Supilkite išplaktą trynių masę į baltymų dubenį. Viską atsargiai išmaišykite rankine baltymų plakimo šluotele. Man su ja maišyti lengviausia ir nereikia saugoti baltymų.
  7. Miltus supilkite į sietelį ir pamažu sijodami ir maišydami šluotele suberkite visus į baltymų ir trynių mišinį. Masė turi būti vientisa. Subėrus miltus tešlos apimtis sumažės apie 10 proc.
  8. Paimkite dubenį su aliejumi ir pienu ir išplakite iki vientisos masės. Atsargiai maišydami šluotele supilkite į tešlą.
  9. Išklokite kepimo skardą (geriausia naudoti gilesniais kraštais, nes tešla skysta) kepimo popieriumi.
  10. Supilkite tešlą į skardą, išlyginkite ir dėkite kepti į 170°C įkaitintą orkaitę nustačius kepimą „viršus-apačia” į antrą lentyną nuo apačios. Kepkite 20-25 minutes priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių.
  11. Jeigu matote kad tešla pakilo netolygiai(atsirado pūslių), atidarykite dureles (aš atsargiai-švelniai pirštais patapšnoju tas vietas ir uždarau. Atidarau neilgiau nei 20-čiai sekundžių.)
  12. Iškepusį biskvitą padėkite šiek tiek atvėsti.

Kremas

  1. Į plakimo indą sukrėskite Maskarponę, Philadelphia, supilkite plaktą grietinėlę, suberkite cukraus pudrą.
  2. Viską išplakite iki vientisos standžios masės.

Kaip susukti vyniotinį

  1. Biskvito kraštą apie 5 cm pakočiokite kočėlu ir prie krašto kas 1.5 cm padarykite išilgai tris vienodus įpjovimus. Biskvitą turite ne perpjauti o tik šiek tiek įpjauti viršų, taip bus lengviau pradėti sukti vyniotinį.
  2. Ant biskvito viršaus tolygiai paskleiskite kremą. Priešingoje pusėje nuo ten kur įpjovėte ir kočiojote palikite apie 4 cm nuo karšto neištepta kremu.
  3. Toje pusėje kur kočiojote, išilgai padėkite pasiruoštas želė juostas.
  4. Nuplaukite avietes ir šilauoges. Nusausinkite ir tolygiai paskleiskite ant kremo.
  5. Pradėkite sukti nuo tos pusės kur padarėte įpjovimus ir padėjote želė juostą pamažu nuplėšiant popierių.
  6. Susuktą vyniotinį pabarstykite cukraus pudra. Galite papuošti plakta grietinėle, uogomis ar philadelfijos sūreliu. Skanaus!

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Mano išsaugoti straipsniai