Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
FOTO: žingsnis po žingsnio gaminame Velykų bobą

FOTO: žingsnis po žingsnio gaminame Velykų bobą

Šis patiekalas per Velykas puikuojasi daugelio namuose. Išsamus receptas su nuotraukomis, kaip pasigaminti Velykų bobą.

Reikia:

– 2 stiklinių miltų,

– 1/2 stiklinės pieno,

– 25-30 g. mielių,

– 5 kiaušinių,

– 1/2 stiklinės cukraus,

– 250 gramų sviesto,

– 1/2 arbatinio šaukštelio druskos.

Mieles ištirpinti nedideliame kiekyje pieno su 2 a.š. cukraus ir palikti šiltai, kol pakils.

Miltus sumaišyti su pienu, į šią masę supilti jau pakilusias mieles ir viską išmaišyti. Palikti, kad pakiltų šiltai.

Kol masė kyla, pertriname kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė padvigubės.

Sviestą išlydome ir paliekame atvėsti. Į pakilusią masę sudedam kiaušinio trynius, išlydytą šiltą sviestą, druską. Viską išmaišome.

Kiaušinių baltymus suplakame iki purumo ir sudedame į mūsų tešlą (kuri dar turi pusskystę konsistenciją) ir atsargiai išmaišome. Paliekame 10-15 minučių kilti.

Dabar reikia pridėti tiek miltų, kad tešlą sutirštėtų (kad ją galima būtų perpjauti peiliu ir ji neliptų prie jo). Vėl paliekame kildinimui.

Kai pakilo – sudedam cukatas, razinas (kas ką mėgsta).

LABAI GERAI suminkome (galite net daužyti tešlą). Kuo geriau išminkysite, tuo puresnę bobą iškepsite.

Kepimo formą sutepame sviestu ir apibarstome miltais arba išklojame kepimo popieriumi.

Sudedame tešlą į formą, kad užpildyti 1/2 jos tūrio.

Paliekame šiltai kol pakils iki formos kraštų.

Kai pakilo – kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol iškeps, apie 50-65 min.



Mama Julija

Mano išsaugoti straipsniai