Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Įdarytos bulvės: gardu

Įdarytos bulvės: gardu, sotu ir lengva pagaminti

Tinklaraštininkių iš „Mamukynas“ receptas itin tinkamas šaltajam metų laikui. Jei dar nebandėte šonine įdarytų bulvių – dabar pats laikas.

Įdarytos bulvės

Reikėjo:

15-20 vnt. bulvių;

šoninės;

1 didelio svogūno;

sūrio;

2 skiltelių česnako;

pipirų;

druskos;

mėgstamų prieskoninių žolelių;

aliejaus.

Gaminimas:

Šoninę supjaustome plonais gabaliukais, svogūną – plonais griežinėliais.

Bulves supjaustome griežinėliais, bet ne iki galo, o tik įpjauname.

Į kiekvieną įpjovimą (arba į kas antrą) dedame šoninės gabaliuką ir svogūno griežinėlį.

Pabarstome pipirais, druska ir prieskoninėmis žolelėmis ( aš dėjau mairūno) ir dedame į aliejumi išteptą skardą.

Kepame orkaitėje apie 40 min 200 laipsnių temperatūroje, tada apiberiame tarkuotu sūriu, sumaišytu su sutrintu česnaku ir dar pakepame apie 10 min, kol sūris apskrus.

Skanaus!

Mama Agnė

Mano išsaugoti straipsniai