Šiuos raguolius galima pavadinti netikrais cruasanų pusbroliais. Pagaminti jiems tereikia 3 produktų.
Sudėtis:
– Sluoksniuota bemielė tešla (6 lapeliai – 12-ai raguolių);
– keli šaukštai Nutellos (ją drąsiai galima pakeisti šokolado gabalėliu);
– 1 kiaušinis.
Paruošimas:
1. Leiskite tešlai atšilti, kiekvieną lapelį perpjaukite pusiau, kad gautųsi 2 trikampiai.
2. Į kiekvieną trikampį, plačiojoje dalyje ties krašteliu, dėkite po šaukštelį Nutelos arba gabalėlį šokolado ir tešlos trikampį patepkite plaktu kiaušiniu.
3. Suvyniokite (pradėdami nuo plačiosios trikampio dalies), kad gautųsi taisyklingų formų raguolis. Žinoma, taisyklingai ne visada pavyksta – ypač kai vynioja mažyliai, bet skoniui tai neturi jokios įtakos.
4. Dėkite juos į skardą su kepimo popieriumi, aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu ir iki 180 lapisnių įkaitintoje orkaitėje kepkite iki pusvalandžio, kol raguoliai įgaus rusvą spalvą.
5. Iškeptus dar galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
P.S. Mus konsultavę gydytojai rekomenduoja mažyliams ragauti šokolado ne anksčiau kaip nuo 2 metukų, ir tik retsykiais (1-2 kartus per savaitę). Ir dar – šokoladas yra stiprus alergenas, todėl davę paragauti mažą gabalėlį šokolado, atidžiai stebėkite mažylio organizmo reakciją.