Jei tavo darže šiemet pomidorai pasistengė kaip reikiant – metas juos išnaudoti ne tik salotoms. Štai 7 praktiški ir skanūs būdai, kaip suvaldyti pomidorų laviną.
1. Naminė pomidorų padažo klasika
Sutrink prinokusius pomidorus, pakepink su česnaku, svogūnu, šlakeliu alyvuogių aliejaus ir prieskoniais – turi bazę, kuri tiks prie visko: nuo makaronų iki picų. Užšaldyk ar užkonservuok – rudeniop padėkosi sau.

2. Orkaitėje kepti pomidorai – skonio bomba
Perpjauk pusiau, pabarstyk druska, pipirais, čiobreliais ar rozmarinu ir kepk žemoje temperatūroje (apie 120°C) kelias valandas. Rezultatas? Koncentruoto skonio „saldainiukai“, kurie tinka ir užtepėlėms, ir sumuštiniams, ir šiaip vieni.
3. Pomidorų sriuba – ne tik lietingoms dienoms
Tradicinė ar su šlakeliu kokosų pieno, čili ir imbieru – pomidorų sriuba gali būti ir jauki, ir egzotiška. Gali virti didesnį kiekį ir užšaldyti porcijomis šaltoms dienoms.
4. Salsa: pomidorų gaiva iš Meksikos
Smulkiai pjaustyti pomidorai, svogūnas, česnakas, kalendra, laimo sultys ir čili – greitai paruošiama, šviežia ir aitriai gaivi. Tobula prie tortilijų, mėsos ar net kaip priedas prie keptų daržovių.
5. Lėto virimo pomidorų džemas
Taip, tai ne klaida – saldus–rūgštus pomidorų džemas su cukrumi, actu, cinamonu ar čili puikiai tinka prie sūrių, mėsos ar net ant skrebučio su sviestu. Eksperimentuok ir atrask naują mėgstamiausią skonį.
6. Pomidorų sultys – natūralus energijos šaltinis
Naminės pomidorų sultys – ir skanu, ir naudinga. Gali gardinti druska, pipirais, citrinos sultimis, o norint – net pasidaryti savo „Bloody Mary“ versiją (su ar be alkoholio).

7. Džiovinti pomidorai – žiemos delikatesas
Supjaustyk griežinėliais, sudėk į džiovyklę arba kepk labai žemoje temperatūroje orkaitėje su šiek tiek druskos ir alyvuogių aliejaus. Sudėk į stiklainius su aliejumi – tiks makaronams, salotoms, sumuštiniams ar šiaip užkandžiui.