Nemėgstantiems ilgai sukinėtis prie viryklės, šie saldainiukai tikrai patiks. Tinka dovanoti.
Kokosiniai saldainiai iš 2 ingredientų per 10 minučių
Sudėtis:
1/2 puodelio kokosų drožlių;
400 g šokolado.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (iki 160°C, jei kepsite su ventiliatoriumi).
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išbarstykite ją kokoso drožlėmis. Pakepkite jas 5-7 minutes – kol drožlės pagels (po pusės kepimo laiko nepamirškite jų pamaišyti).
Tuo tarpu į mini keksiukų skardą įdėkite popierines keksiukų formeles arba specialias saldainių formeles.
Sudėkite šokoladą į karščiui atsparų dubenį. 2 minutes jį šildykite mikrobangų krosnelėje, po to dar 2 minutes masę maišykite bei dar pašildykite 15 sekundžių, kol šokoladas visiškai ištirps.
Į išsilydžiusį šokoladą įmaišykite paskrudintas kokosų drožles ir arbatiniu šaukšteliu supilkite į paruoštas formeles.
Šaldykite, kol sustings.
Mūsų nuomone, šiam receptui labiausiai tinka 200 g tamsaus šokolado ir 200 g pieniško šokolado mišinys.
Šokoladą galite ištirpdyti ir dubenį laikydami virš verdančio vandens, svarbiausia, kad dubens dugnas neliestų vandens.
Jei saldainius gaminate vaikams, galite juos papuošti su pabarstukais.