53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Gaivus pyragas su varške

Gaivus pyragas su varške, kurio nereikia kepti

Nekepto pyrago su varške ir žaliosiomis citrinomis receptą išbandė tinklaraštininkės iš „Mamukynas.lt“.

Vieną dieną pagalvojau, kad reiktų šeimynai išvirti varškės spurgų ir į pirkinių sąrašą įtraukiau varškę. Suplanuot tai suplanavau, bet kaip kartais būna – planai netikėtai pasikeičia.

Parduotuvėje praeinant pro daržovių skyrių akys užkliuvo už žaliųjų citrinų, jų ryškus žalumas priminė seniai skaitytą ir dar neišbandytą pyrago receptą. O dar kaip tik joms nuolaida… Na, tos spurgos kažkada bus išvirtos… O šį kartą šeimyną palepinau kitokiu skanėstu.

Reikėjo:

pusės kilogramo varškės,

300 g sausainių,

150 g sviesto,

350 g grietinėlės,

200 g cukraus,

55 g želatinos,

200 g vandens,

2 žaliųjų citrinų,

2 šaukštelių vanilinio cukraus.

Pirmiausia virintu ir ataušusiu vandeniu užpyliau želatiną ir palikau išbrinkti.

Sausainius sutrupinau ir užpyliau tirpintu sviestu, sumaišiusi sukrėčiau į formą (naudojau 24 cm skersmens tortinę), išlyginau ir gerai paspaudžiau.

Iš citrinų išspaudžiau sultis.

Į dubenį sudėjau varškę, cukrų, vanilinį cukrų, supyliau citrinų sultis ir su trintuvu patryniau, kad būtų vientisa košelė.

Išbrinkusią želatiną pašildžiau, kad ištirptų gumuliukai.

Išplakiau grietinėlę, ją ir želatiną sumaišiau su varškės tyre.

Gautą kremą supyliau į formą ant sausainių ir išlyginau.

Laikiau šaldytuve per naktį, bet nekantraujantys gali jo ragauti jau po gerų poros valandų.

Skanus, gaivus, jaučiasi rūgštelė.

Bedarydama pyragą pagalvojau, kad visai tiktų į jį įmaišyti želė gabaliukų, bet tuo metu neturėjau jos pasiruošusi, tai vėliau užpyliau truputį ant viršaus.

Taip pat viršų galima papuošti plakta grietinėle, vaisiais ir bus ne tik pyragas, bet ir visas tortas.

Mamukynas.lt

Skanaus!

Mama Zita

Mano išsaugoti straipsniai