Saldžioji bananų ir šokolado draugystė – ant laužo kepti bananai su šokoladu.
Kaip ir visi ant žarijų kepami patiekalai, taip ir šis yra ne tik vaišės, bet ir smagi atrakcija bei pramoga – vyresni vaikai bananus prisikimšti šokolado ir įvynioti į foliją gali patys, tik kepti, žinoma, reikėtų prižiūrint suaugusiesiems.
Gaminame desertą vaikams – ant laužo keptus bananus:
1. Bananus nuplauname ir nupjaustome galiukus, kiekvieno banano žievę įpjauname išilgai viso vaisiaus – gaunasi tokia kišenė, į kurią įdedame po 5-6 mažas šokolado plyteles, dar perpjautas per pusę (viso 10-12 gabalėlių).
![](http://img4.tavovaikas.lt/article/291de1f2-0579-495a-b43c-70b3bc858723/inline_image/6117958.jpeg)
Šokoladą parinkite pagal savo skonį – galima naudoti vienos rūšies, o galima maišyti baltą, pieninį ir juodą, visiški saldžiamėgiai gali ir mažų amerikietiškų zefyriukų įmaišyti, o kas nemėgsta labai saldžiai – bananus gali kepti vienus, o tik iškeptus pabarstyti cinamonu.
2. Banano kišenę kiek įmanoma uždarome, vyniojame į dvigubą folijos lakštą, dedame ant grotelių ir kepame ant šiltų žarijų pavartydami, kol bananai suminkštės.
Keliolika minučių ir desertas paruoštas – jis skaniausias karštas, galima valgyti tiesiai iš folijos su šaukštuku, o galima ir į desertinius indelius sudėti. Beje, ant laužo kepti bananai labai tinka prie paprastų plombyro ledų, galima ir naminių tą proga paruošti. Saldumas-gardumas neišpasakytas!
![](http://img1.tavovaikas.lt/article/291de1f2-0579-495a-b43c-70b3bc858723/inline_image/6117956.jpeg)