Artėjant Užgavėnėms, visi ieškome netradicinių blynų ir lietinių receptų, kuriais galėtume maloniai nustebinti artimuosius.
Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Firminiai Eglės kibinai: gaminame žingsnis po žingsnio
Kaip iškepti skanias kaneles namuose
Paprastų lietinių receptas:
50 g sviesto;
200 g miltų;
šaukštas cukraus;
2 didelių kiaušinių;
500 ml pieno.
Sviestą ištirpdykite ir praaušusį supilkite į kiaušinių su pienu ir cukrumi plakinį. Išmaišykite ir tada supilkite miltus.
Kepkite keptuvėje ant ištirpdyto sviesto arba aliejaus, skirto kepimui.
11 būdų, kaip įdomiai patiekti lietinius
Iškeptus lietinius galima „surišti“ į krepšelius. O jei viduje dar paslėpsite mažą siurprizą…
Braškinė saulutė pralinksmins kiekvieną.
Papuošti blyną vaisiais – puiki idėja. Juk ne tik skanu, bet ir sveika.
Meškučio figūrą peiliu išpjaukite jau iš iškepto lietinio blyno.
Paskutiniuoju metu populiaru kepti štai tokius forminius lietinius. Supylus tešlą į plastikinį butelį, tai pavyks iš pirmo karto.
Kaip blynai abėcėlės mokė…
Štai taip lietiniai gali virsti žavia žirafaite.
Arba – palme.
Meškutis iš trijų blynų – vieno didesnio ir dviejų mažesnių.
Tokį blyną uogiene papuošti mokės ir pats jauniausias šeimos virtuvės šefas.
Svarbiausia – nebijoti fantazuoti ir kurti.
Skanių blynų!