Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Skaniau nebūna: keksas su saldainiais „Karvutė"

Skaniau nebūna: keksas su saldainiais „Karvutė”

Pyragams, tortams, keksiukams, pyragaičiams ir sausainiams – didelis “taip”, bet va keksai retai kada būdavo ištraukiami iš namų orkaitės. Tačiau visiems tiems pyragams ar paprasčiausiems sausainukams reikia laiko, o kai norisi ko nors greito ir saldaus – keksas, pasirodo, geriausia išeitis.

O jei jis su vaisiais ir saldainiais, kaip šis, gali varžytis ir su įmantriu pyragu!

Seniai jau ką bekepiau. Šiandien kaip ir grįžo įkvėpimas kokiems nors saldėsiams, tik po pietų gaminimo dar kokią valandą praleisti virtuvėje nesinorėjo.

Perverčiau knygas, o vienoje jų – užmirštas skirtukas ties keksų su visokiausiais pagardais receptai. Su persikais, su riešutais, su uogomis ar obuoliais.

Išsirinkau su legendinėmis “Karvutėmis” ir bananais. Net ir nepaisant to, kad “Karvučių” net labai nemėgstu, kaip ir bananų kepiniuose nepripažįstu.

Na, bet variantas įdomus, sakau, turi patikti net ir tokiai skeptikei kaip man.

Ir taip, patiko! Labai saldu, o jei dar prie šilto kekso keletas šaukštų ledų – tinka ir vietoj vakarienės.

Nepaminėjau, receptas – iš praėjusios žiemos sezono “Virtuvės mitų griovėjų” albumo.

Keksui reikės:

– 200 g sviesto;

– stiklinės cukraus;

– 5 kiaušinių;

– 2 stiklinių miltų;

– 1 a.š. kepimo miltelių;

– 10 „Karvučių”;

– 3 bananų.

Į kambario temperatūros sviestą įsukame cukrų, po vieną įmušame kiaušinius. Įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai beriame saldainius, supjaustytus į tris dalis, ir stambesniais griežinėliais padalintus bananus.

Neprireikė nė 10 minučių!

Šauname į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Man pakako keksą kepti 35 minutes.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai