Šios salotos yra lengvos ir gaivios, o nurodyto kiekio pakaks 4 žmonėms.
Reikės:
1/2 vnt. ilgavaisio agurko;
5 vnt. pomidorų;
120 g romėnų salotų lapų;
150 g krabų lazdelių;
7 vnt. konservuotų abrikosų;
2 v. šaukštų majonezo;
1 a. šaukštelio garstyčių;
Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų pipirų;
Baziliko (pagal skonį).
Gaminimas
Nuplauname ir nusausiname romėnų salotas (7-8 lapus), jas kartu su puse agurko ir pomidorais supjaustome ganėtinai stambiai, sudedame į dubenį. Pagardiname keletu smulkintų šviežio baziliko lapelių, žiupsneliu druskos ir pipirų. Įmaišome smulkintas krabų lazdeles, ketvirčiais pjaustytus konservuotus abrikosus (arba persikus).
Padažinėje suplakame majonezą su šaukštu garstyčių – tai bus mūsų salotų užpilas. Patiekiame salotas ir užpilą atskirai. Valgome su skrudinta balta duona arba itališka duonele.